PolitikaPreporučeno

Obersnel: kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice za ‘potop SDP-a’

Peđa Grbin(L), Vojko Obersnel i Željko Jovanović; Foto: Miljenko Klepac/Hina

Gradonačelnik Rijeke i član SDP-a Vojko Obersnel izjavio je u ponedjeljak da je izborni rezultat potop te stranke koja je u krizi koju treba riješiti ‘restartom’, a ustvrdio je i da je poruka birača jasna – kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice.

>>>Peović: da sam Obersnel pitala bih se zašto u ‘najcrvenijem’ dijelu Hrvatske jača desnica

“Teško je ovo što se desilo Restartu nazvati uspjehom, to je potop SDP-a i koalicijskih partnera, neki su naivno mislili da se predsjednički i parlamentarni izbori mogu izjednačavati, i na tome gajili optimizam. SDP je u krizi, treba mu “restart”, a to je s ovim vodstvom nemoguće. Na to sam upozoravao dvije godine, bio sam u pravu”, rekao je Obersnel za N1.

Ostavku sada već bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića pozdravlja kao moralni čin, ali naglašava kako problem nije samo u Bernardiću, već i u ljudima koji su stvarali ovakav izborni program.

>>>Bernardić: život je ponekad čudesno nepredvidljiv, nebo voli strpljive – VIDEO

“Osobno mislim da je poruka birača jasna, kompletno predsjedništvo mora snositi posljedice”, ustvrdio je Obersnel.

SDP je odnio pobjedu u VIII. izbornoj jedinici gdje je na listi Obersnel koji je osvojio 4.877 preferencijalnih glasova.

>>>Beroš 35.607; Tomašević 19.604; Bernardić 13.767; Škoro 13.184…: preferencijalni glasovi

“Zahvaljujem svima koji su glasali za mene kao preferencijalnog kandidata, očito nije bilo dovoljno. Očito je da me birači osme izborne jedinice ne vide u Saboru. U Rijeci sam dobio preko 20 posto preferencijalnih glasova, no u ostatku izborne jedinice nisam dobio dovoljno. Mislio sam da mogu doprinijeti u Saboru, već sam najavio da je to moj zadnji gradonačelnički mandat”, zaključio je Obersnel.