Tech

Objavljen raspored za nastavu na daljinu: MZO

Ilustracija: DarkWorkX

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u nedjelju na svojim mrežnim stranicama raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu te raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Rasporedi i informacije mogu se naći ovdje.

Ministarstvo napominje da će za nastavnike koji nemaju spremna svoja online predavanja isporučivati osnovni raspored sati koji će vrijediti za cijelu Hrvatsku.

Učenici onih nastavnika koji imaju spremna online predavanja, ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego će im sadržaje i aktivnosti isporučivati njihovi predmetni nastavnici u virtualnom razredu.

>>>Škole dobile naputke za uspostavu virtualnih zbornica i razreda: MZO

Isto tako, MZO poziva sve nastavnike da snimaju sadržaje te da svoja video predavanja u trajanju od 15 minuta dostave na adresu kurikulum@mzo.hr kako bi se njima mogli koristiti i drugi.

Razreda nastava organizirana je u suradnji s Hrvatskom televizijom na 3. programu pod nazivom Škola na Trećem, a odvijat će se po kurikulumima i nastavnim programima svaki dan.

Nastava za prvašiće počinje u 8 sati ujutro, za druge razrede u deset sati, za treće u 13, a za četvrte razrede u 16 sati.

Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci online nastavne sadržaje moći će pratiti i putem Sportske televizije.

>>>Ogledni primjerak online lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole: MZO

Sadržaji za pete razrede emitiraju se u terminu od 8 do 9.30 sati i to matematika, hrvatski, priroda, engleski i njemački.

Šesti razredi od 9.30 do 10.45 mogu pratiti sadržaje iz povijesti, matematike, prirode, engleskoga i njemačkog.

Nastava za sedme razrede na programu je od 10.45 do 11.50, a emitiraju se sadržaji iz matematike, hrvatske, biologije i geografije.

Za osmaše TV-škola počinje u 11.50, a završava u 12.45, a moći će pratiti hrvatski, matematiku, biologiju, engleski i njemački.

>>>Vlada uključila HRT u izvođenje nastavnog programa i kurikuluma na daljinu

Maturanti na Sportskoj televiziji mogu pratiti sadržaje iz matematike, hrvatskoga, geografije, engleskog i njemačkog i to od 12.45 do 14 sati.

Na poveznicama na stranicama ministarstva može se vidjeti i koji su točno sadržaji dostupni za koje razrede.