PolitikaPreporučeno

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pod epidemiološkim nadzorom: COVID-19

Zastupnik i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Franko Vidović (SDP) pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u petak ujutro iz Hrvatskog sabora.

Iz predostrožnosti, svi koji su u srijedu bili s njim na sjednici tog Odbora, neće u petak doći u Hrvatski sabor, no je li i kome od njih određena mjera samoizolacije, u Saboru u petak nisu raspolagali tom informacijom.

>>>Šokantnih 793 zaraza i 10 smrtnih slučajeva: COVID-19 | 15. listopad | detalji

Član Odbora Anđelko Stričak (HDZ) potvrdio je kako je, kao i ostali članovi tog Odbora, obaviješten da je Vidović (SDP) pozitivan i da bi bilo dobro da ostane kući i pričeka naputak epidemiologa.

Obavijest smo dobili u četvrtak navečer, a danas bi trebali dobiti upute o daljnjim koracima, rekao je Stričak Hini.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove Odbora, bio i niz drugih sudionika, među njima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef SOA-e Daniel Markić.

I akademik Željko Reiner preventivno je danas kod kuće, nakon što je u utorak, prvog radnog dana nakon samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja se u četvrtak razboljela “i postala pozitivna“.

“Po savjetu epidemiologa sam ostao kod kuće i u ponedjeljak ću se testirati, pa vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom ili ću opet ići u samoizolaciju. A to stvarno ne bih rado“, ističe Reiner. Kaže da se osjeća dobro i „posve zdravo“.

Akademik Reiner ‘prvu’ je samoizolaciju odradio nakon što je početkom listopada bio u kontaktu sa pozitivnom osobom.

>>>Od 12. listopada obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima: COVID-19 | VIDEO

Saborski Klub HDZ-a, koji je danas trebao zasjedati, odgodio je tu sjednicu.

Učinili smo to zbog pogoršane epidemiološke situacije i činjenice da se za 70-ak zastupnika, u dvorani gdje inače zasjedaju, ne može održati propisana distanca, rekao je glasnogovornik Kluba Zoltan Kabok.

Comments (1)

  1. […] Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pod epidemiološkim nadzorom: … 16/10/2020 […]

Comments are closed.