FunPreporučeno

Odvjetnik oružarke sugerira da je bojeva municija ‘podmetnuta’ | tragedija na setu filma ‘Rust’

Odvjetnik oružarke koja je nadgledala arsenal korišten na setu filma “Rust” u srijedu je sugerirao da je netko namjerno stavio bojeve metke u revolver s kojim je glumac Alec Baldwin nehotice ubio redateljicu fotografije.

Jason Bowles je izjavio da je njegova klijentica, Hannah Gutierrez Reed, bila uvjerena kako je kutija s mecima sadržavala isključivo praznu municiju te potom sugerirao da je netko namjerno podmetnuo bojeve metke.

>>>Glumac Alec Baldwin revolverom ubio redateljicu fotografije, ranio redatelja filma ‘Rust’

“Mi se pribojavamo da se to ovdje moglo dogoditi, da je netko namjeravao sabotirati set s bojevom municijom,” izjavio je odvjetnik u nastupu na ABC televiziji.

“Mi ne tvrdimo da je netko imao namjeru izazvati tragediju ili ubojstvo,” dodao je, “ali je želio izazvati incident sa sigurnošću na setu. Mi vjerujemo da se to dogodilo.”

Glasnogovornica producenata filma “Rust” nije komentirala navode odvjetnika. Kompanija Rust Movie Productions vodi neovisnu istragu incidenta i tvrdi da nije bilo službenih pritužbi zbog sigurnosti na setu.

“Nikad u milijun godina Hannah nije mislila da su bojevi meci mogli biti u kutiji s praznim mecima,” naveo je Bowles kasnije u srijedu u izjavi za javnost.

Proturječje

Redateljica fotografije Halyna Hutchins ubijena je 21. listopada nakon što je Baldwin ispucao bojevi metak. Pomoćnik redatelja Dave Halls glumcu je oružje predao uz napomenu da je ono “hladno”, što u industrijskom žargonu znači da je sigurno za upotrebu.

Bowles je rekao da je Gutierrez revolver provjerila prije predaje Hallsu. Ona je navodno izvukla cilindar i Hallsu pokazala metke, za koje je vjerovala da su prazni.

>>>Svjedočanstva kristaliziraju sliku ‘nemara i neprofesionalnosti’: tragedija na setu filma ‘Rust’  

Odvjetnik je potom naveo da je Gutierrez svoj posao shvaćala ozbiljno, da je glumce trenirala u korištenju oružja i “učinila sve što je moguće kako bi osigurala sigurnost na setu.”

Tvrdnje odvjetnika pritom su dijametralno suprotne od drugih svjedočanstva i izjava koje sugeriraju da je oružarka bila nezrela, neoprezna i nedorasla poslu.

Dosadašnje spoznaje također otkrivaju da je “B” produkcija “Rusta” bila štedljiva, set je neposredno prije ubojstva napustila nekolicina članova snimateljske ekipe citirajući neprofesionalnost i loše uvjete rada.

Policija je službeno zaprimila njihove izjave.

>>>Nick Cave je H.G. Wells u ‘Električnom životu Louisa Waina’ | VIDEO

Upitan zašto bi netko namjerno podmetnuo bojevu municiju, Bowles je odgovorio da vjeruje kako je netko želio “dokazati” loše uvjete rada i “nezadovoljstvo”.

“Mi znamo da su ljudi sa seta otišli dan prije,” rekao je.

Istraga se nastavlja.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters