Biznis i ekonomija

Operativni direktor tvrtke Beyond Meat suspendiran nakon svađe, ugriza za nos

Doug Ramsey, glavni operativni direktor tvrtke Beyond Meat za razvoj i proizvodnju mesnih surogata, odnosno biljnih zamjena za meso, u utorak je suspendiran s dužnosti neposredno nakon vijesti da je uslijed prijepora i obračuna u podzemnoj garaži muškarca ugrizao za nos.

>>>Singapur prvi u svijetu odobrio konzumaciju umjetno uzgojenog mesa

Ramsey je priveden u subotu i potom optužen za prijetnju i nanošenje tjelesnih ozljeda trećeg stupnja. Na slobodu je pušten u nedjelju nakon plaćanja jamčevine od 11,000 dolara.

Incident se odigrao u garaži u blizini stadiona Razorbacka u Fayetteville, Arkansas, američkoj saveznoj državi u kojoj se slični prekršaji kažnjavaju zatvorskom kaznom u trajanju do godinu dana ili novčanom kaznom u iznosu do 2,500 dolara.

Prema izvještaju CNN-a, Ramsey je “šakom razbio stražnje vjetrobransko staklo” Subarua čiji je vozač udario gumu njegovog Forda Bronco.

>>>Mikrobni proteini idealni su surogat mesa | Nature

Vozač je rekao da ga je razjareni Ramsey “izvukao iz automobila i započeo udarati po tijelu” te ga je također ugrizao i “otrgnuo meso s vrha nosa”.

Ramsey je ulogu glavnog operativnog direktora u Beyond Meatu preuzeo u 2021. godini nakon tri desetljeća na različitim rukovodećim pozicijama u Tyson Foods Inc koji slovi kao drugi najveći svjetski prerađivač i prodavač piletine, govedine i svinjetine.

>>>Model hvatanja CO2 iz zraka rezultira proteinskim sastojkom nalik brašnu | Solein

Dionica Beyond Meata od svojih je vrhunaca u 2019. godini uslijed neostvarenih predviđanja i zavjeta propala za više od 90%.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here