FunPreporučeno

Opičen prvi predizborni skup predsjedničkog kandidata Kanye Westa: VIDEO

Kanye West na predizbornom skupu u Charlestonu; Foto: INQUIRER.net/YouTube

Okasnjeli predsjednički kandidat Kanye West u nedjelju je održao svoj prvi predizborni skup u Charlestonu, Južna Karolina, gdje je mrmljao i trabunjao o svemu i svačemu te na trenutak briznuo u plač.

43-godišnji reper i bivši pobornik aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa svoj je ulazak u kampanju najavio 4. srpnja, ali je pritom nejasno koliko je njegova namjera ozbiljna a koliko služi kao promidžbeni pitch za prodaju robe i glazbe.

>>>Kanye West najavio kandidaturu za predsjednika Amerike

West pati od bipolarnog poremećaja, što je u prošlosti nazivao svojom “supermoći”, njegovi bližnji u posljednjim tjednima govore da se njegovo mentalno zdravlje pogoršalo, što dijelom objašnjava kaotičan nastup u Charlestonu koji je sudeći prema videozapisima pošteno zbunio i začudio okupljene.

Reper je u nešto više od sat vremena psovao, pozivao se na Bibliju i kršćanski nauk, naizgled nasumično nabacivao ideje o svojoj budućoj politici, uključujući ideju da bi svaki roditelj trebao dobiti milijun dolara za svaku novu bebu.

>>>Od Boga zaposlen Kanye West zahvalio Kristu na povratu poreza od 68 milijuna dolara

On je prepričao svoje iskustvo s promišljanjem o pobačaju, “zamalo sam ubio svoju kćer,” rekao je sa suzama u očima navodeći da abortus treba ostati legalan ali snažno obeshrabren kroz monetarne ili druge poticaje.

West je nastupio u pancirki s natpisom “osiguranje”.