FunPreporučeno

Opojni Afion slavi 20 godina benda! | koncert u Močvari

Afion; Foto: Martin Turšić/Handout via Hangtime Agency

Nakon sjajne i emotivne zagrebačke promocije “Trećeg bilbila” u lipnju prošle godine, Afion se vraća na pozornicu kako bi proslavio 20 godina benda! Mjesto svečanosti koju se nipošto ne smije propustiti je Močvara, a u pametne telefone ili rokovnike valja upisati petak, 24. ožujka. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta će, ako ih ostane,  koštati 12 eura.

🤘 Death metal garganutanci Nile početkom svibnja u Boogaloou! 🤘

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (više od 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova.

Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa, smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afion; Foto: Samir Cerić Kovačević/Handout via Hangtime Agency

U očito vrlo bogatoj biografiji svakako vrijedi istaknuti i sjajan koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu iz studenog 2019., a par mjeseci nakon toga svjetlo dana ugledao je već spomenuti “Treći bilbil” – njihov treći album.

Afion; Foto: Samir Cerić Kovačević/Handout via Hangtime Agency

Sjajno je prošao kod publike, ali i kod glazbene kritike koja ga je uvrštavala među najbolje albume te 2020. godine, koja nam se sigurno po mnogočemu urezala u sjećanje.

Facebook; Spotify; Fb event

Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency

Comments (1)

  1. […] >>>Opojni Afion slavi 20 godina benda! | koncert u Močvari […]

Comment here