PolitikaPreporučeno

Orban kudi von der Leyen, hvali Trumpa | Funke

Mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu je izrazio snažno protivljenje drugom mandatu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen čije je petogodišnje upravljanje karakterizirao najgorim i najneučinkovitijim u povijesti izvršnog tijela.

Zelena tranzicija je totalni neuspjeh upravljanja, plan za migracije potpuno promašuje cilj. Europa treba učinkovitije vodstvo, mi imamo mnogo talentiranih političara koji su sposobni raditi taj posao,” rekao je Orban. “No ja neću davati imena,” dodao je u razgovoru objavljenom u publikacijama njemačke medijske grupe Funke.

Osvrnuo se i na rezultate izbora za Europski parlament, rekavši da oni pokazuju građansko htijenje za promjene u Bruxellesu.

“No, kako stvari sada stoje, ista će vladajuća koalicija ostati na snazi. Nisam sretan kako stvari idu. Mi imamo strukturni problem,” izjavio je, pa rezimirao: “Posljednjih pet godina vjerojatno je najgorih pet godina u povijesti Europske unije. Uspjesi Europske komisije i Bruxelleske elite su mizerni.”

Orban je ponovio i svoje gledište da bi ponovni izbor bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa okončao rat u Ukrajini.

“Imam 100% povjerenja u Donalda Trumpa, ne 101%. Glavni razlog je to što je on čovjek mira, on nije započeo niti jedan rat,” rekao je.

Grabancijaš/WAZ


Povezane vijesti