PolitikaPreporučeno

Ostojić o evakuaciji umirovljenika: Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ!

SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić, čija je majka u splitskom Domu za starije i nemoćne u kojemu je potvrđena zaraza koronavirusom, izjavio je da su korisnici tog Doma već 15 dana ugroženi, a da se čekalo s objavom kako se ne bi pokvarila statistika.

>>>Koronavirus u bolničkom sustavu

“Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika. Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu! Kako je Božinović rekao: ‘Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi'”, napisao je u objavi na facebooku Ostojić.

>>>Ravnateljica Markotić obmanjuje javnost: Hrvatska je jako odgodila porast oboljelih

Evakuacija korisnika iz splitskog Doma za starije i nemoćne započela je u utorak navečer nakon što je kod njih desetero utvrđena zaraza koronavirusom. Ostojić je komentirao i videozapis  na kojemu se vide djelatnici policije koji su prekinuli prijenos uživo razgovora novinarke HRT-a i ravnatelja tog doma Ivana Škaričića.

“Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ! To se od vas i očekuje. Niste bez razloga tamo stavili ‘poraženog’ gradonačelnika Omiša koji je za Novu TV izjavio da korisnici deset dana imaju simptome. To se prevede u ‘par’ dana!”, napisao je Ostojić.