Politika

Ostrogović najavio veći proračun za riječko poduzetništvo – po 100,000 kuna za samozapošljavanje

Josip Ostrogović; Foto: HINA/Miljenko Klepac

HDZ-ova kandidat za riječkog gradonačelnika Josip Ostrogović u četvrtak je istaknuo da poduzetništvo mora biti motor pokretač razvoja Rijeke, te najavio povećanje udjela izdvajanja iz gradskog proračuna za poduzetništvo s dva posto na četiri.

Ostrogović je na konferenciji za novinstvo ocijenio da je dosadašnji udjel od dva posto za poduzetništvo iz proračuna vrlo malo. Rebalansom proračuna nakon izbora smo spremni povećati taj udjel na četiri posto, naveo je. Sljedećih godina će se vidjeti koliko se može maksimalno izdvajati, naglasio je.

>>>Rijeka: Ostrogović (HDZ) najavio izgradnju vrtića, doma za starije – stanova za mlade obitelji

Istaknuo je da HDZ namjerava od tog iznosa iz gradskog proračuna izdvajati 20 milijuna kuna za zapošljavanje, i to s po 50 tisuća kuna poslodavcima za svakog novog zaposlenika s boravištem u Rijeci. Nadalje, rekao je, osiguralo bi se po 100 tisuća kuna za samozapošljavanje obrtnika, a sve zajedno bi omogućio zapošljavanje 400 građana godišnje.

Registar nekretnina

HDZ planira izraditi registar nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke, kako bi se neiskorišteni prostori stavili u funkciju, čak i ustupanjem poduzetnicima za najam za nula kuna, rekao je. Utvrdile bi se koje su djelatnosti potrebne, kako bi poslovni prostori bili ravnomjerno raspoređeni, rekao je.

>>>Lista za Rijeku podsjetila na uspješne inicijative i rezultate | lokalni izbori

Ostrogović je istaknuo da je brodogradilište 3. maj održalo poslovanje samo zahvaljujući Vladi RH. “Da smo slušali gradonačelnika Obersnela i njegove zamjenike Nikolu Ivaniša i Marka Filipovića, sadašnje kandidate za gradonačelničko mjesto, ne bi tako bilo”, naveo je.

>>>‘Skrb o ljudima’ i kultura značajni dijelovi izbornog programa PGS-a: Ivaniš

Kad Vlada napravi nešto dobro za Rijeku, oni to i tada kritiziraju, istaknuo je.

Uz njega, na konferenciji za novinstvo bili su i kandidati za zamjenike gradonačelnika Serđo Bistričić i Šterica Jagić Rađa.

Comments (1)

  1. […] Ostrogović najavio veći proračun za riječko poduzetništvo – po 100,000 kun… 13/05/2021 […]

Comments are closed.