Politika

Osumnjičenom za ubojstvo Madeleine McCann slomljena rebra

Nijemac za kojeg istražitelji sumnjanju da je ubio britansku djevojčicu Madeleine McCann u ponedjeljak je ozlijeđen prilikom prijevoza da suda gdje se trebalo održati ročište o njegovom uvjetnom otpustu, javlja Reuters.

>>>Roditelji Madeleine McCann izgubili tužbu protiv policajca koji je sugerirao njihovu krivnju

Zatvorenik je pretrpio ozlijede rebara kad su policijski službenici stavljali lisice oko njegovih gležnjeva, rekli su iz suda u Braunschweigu.

Njemački su tužitelji 43-godišnjeg Christiana B. u kolovozu osumnjičili za ubojstvo McCann. On je u portugalskoj regiji Algarve boravio između 1995. i 2007. godine gdje je provaljivao u hotele i apartmane te trgovao drogom. Muškarac se zbog trgovine drogom već nalazio u zatvoru kad je protiv njega podignuta optužnica.

>>>Odgonetnut jedan od najtežih kriptograma serijskog ubojice ‘Zodiaca’ | Šifra 340

McCann je 3. svibnja 2007. u svojoj trećoj godini života nestala iz spavaće sobe odmarališta Praia da Luz u gradu Algarve dok su njezini roditelji s prijateljima bili na večeri. Njezin je nestanak izazvao međunarodnu potragu, velik i često neukusan interes medija, kao i optužbe protiv roditelja.

Njemački mediji pišu da je Christian B. tijekom incidenta slomio dva rebra zbog čega je nakratko hospitaliziran. Saslušanje je održano u njegovoj odsutnosti i on je vraćen u zatvor.

>>>Madeleine McCann je mrtva: njemački tužitelj

“Budući da su način na koji je trebao biti vezan i daljnji tijek događaja predmet istrage, trenutno ne možemo pružiti detaljnije informacije,” rekli su iz suda.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima