Politika

Pariška policija ubila muškarca koji je učitelju prerezao grlo

Foto: Ruptly/YouTube

Francuska policija u petak je ustrijelila muškarca nekoliko minuta nakon što je on ubio srednjoškolskog učitelja prerezavši mu grlo velikim kuhinjskim nožem na ulici u predgrađu Pariza. Jedan od svjedoka je rekao da je ubojica prilikom čina uzvikivao “Allahu Akbar” (Bog je najveći).

Policijska patrola je napadača uočila s nožem u rukama nedaleko mjesta zločina. Muškarac je navodno bio i u posjedu vatrenog oružja te je ustrijeljen nakon što je zaprijetio službenicima.

>>>Francuska potresena jezivim ubojstvom učitelja, nepokolebljiva u slobodi izražavanja

Pojedini izvori pišu da je žrtva obezglavljena, no takva informacija nije službeno potvrđena.

Izvori iz policije navode da je učitelj povijesti i zemljopisa tijekom školskog sata posvećenog slobodi izražavanja razredu pokazao karikature proroka Muhamed što muslimani smatraju bogohulnim. Reuters izvještava da je jedan od muslimanskih roditelja 9. listopada na Twitteru objavio videozapis u kojem navodi da je njegova kćer, koja je sudjelovala u nastavi, bila šokirana viđenim.

Francuska u posljednjim godinama bilježi seriju nasilnih zločina izazvanih religijskim uvjerenjima islamističkih militanata.

>>>‘Sloboda govora mora prevladati nasilje i fetve’: Wilders otvorio natjecanje u karikiranju Muhameda

Posljednji u nizu napada se odigrao krajem prošlog mjeseca kada je imigrant iz Pakistana mesarskim nožem ranio dvoje ljudi ispred bivšeg ureda satiričkog magazina Charlie Hebdo čiji su zaposlenici nakon objave karikatura Muhameda prije pet godina ubijeni u terorističkom napadu.

Comments (2)

  1. […] Pariška policija ubila muškarca koji je učitelju prerezao grlo 16/10/2020 […]

  2. […] “Metode se bez sumnje podudaraju s onima koje su korištene protiv hrabrog učitelja u Conflansu Sainte Honorine, Samuelu Patyu,” rekao je, referirajući se na francuskog učitelja kojem je glava odrubljena ranije ovog mjeseca u napadu u predgrađu Pariza. […]

Comments are closed.