PolitikaPreporučeno

Penava naveo prioritete Domovinskog pokreta, ponudio treći put – ‘vukovarsku Hrvatsku’

Na predizbornom skupu Domovinskog pokreta pod sloganom “Ustani i ostani!”, predsjednik stranke Ivan Penava pozvao je da se ne nasjeda na tezu o izboru između crvene i plave Hrvatske, ponudivši treći put – vukovarsku Hrvatsku, uz poruku vrijeme je sada i ovdje, boriti se i ostati svoji na svome.

Treći put je uzak i malen i ne raspolaže milijardama globalističkog svijeta, ali ima ideale i emocije s ciljem dobrobiti hrvatske domovine i njezine budućnosti i ne dajte da nam ubiju vjeru i nadu u sebe i svoj narod, poručio je Penava uz poziv na potporu DP-u na predstojećim parlamentarnim  izborima. Stvorili smo hrvatsku državu i imamo priliku kreirati ju kao modernu državu hrvatskog naroda i nema mjesta za paniku i tugu, poručio je Penava, obraćajući se u subotu nazočnima u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga.

Predizborni skup Domovinskog pokreta u Lisinkskom; Foto: Tomislav Pavlek/HINA
Prioriteti

Stavio je naglasak na prioritete zaustavljanja negativnih demografskih trendova, klijentelizma i korupcije, pakta Pupovca i Plenkovića, sprječavanje migrantske invazije i prekidanje nametanja rodne ideologije.

Pozvao je na uključenje sve intelektualne snage i raspoloživih kapaciteta u zaustavljanje demografskog sloma Hrvatske, ogroman gubitak i zamjenu stanovništva, obranu hrvatskih granica kako bi se sačuvala sigurnost. I to tako da se omogući hrvatskoj policiji da radi svoj posao, poručio je Penava često prekidan burnim pljeskom i odobravanjem.

Posebno je upozorio na problem napuštene Slavonije, nekada jedne od najbogatijih regija koja je danas od 406 regija EU najlošija po depopluaciji.

Pitali su nas puno toga, ali ne i kamo ide Hrvatska, za hrvatske žrtve čijim krvnicima još nije presuđeno, kamo je otišla hrvatska mladost, kako vratiti ponos hrvatskom seljaku i ribaru – i to zato jer im je u interesu da hrvatski ljudi šute i odlaze.

To su omogućili diplomati odškolovani u krilu UDBE koja nije željela Hrvatsku, a njihovi šefovi su po bijelom svijetu, ustvrdio je. Poštujemo pravo na drugačije mišljenje i hrvatske institucije, ali ne dopuštamo da nam se mijenja tko smo i što smo, istaknuo je.

Predizborni skup Domovinskog pokreta u Lisinkskom; Foto: Tomislav Pavlek/HINA
Radić: ne treba još jednom dati šansu onima koji u životu nisu ništa stvorili

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić naglasio je kako stranku ne zanima virtualno vođenje politike niti fotelje, nego mijenjanje postojećeg stanja te da budu svjetionikom hrvatske nade koji će povezati hrvatski sjever i jug i nepokolebljivo grade bolju budućnost.

Nikada neće, rekao je, rasprodati hrvatsko srebro, a vratit ćemo naše zlato, 400.000 iseljenih Hrvata u inozemstvo. Hrvatska će biti sređena zemlja koja će u svijetu biti prepoznata ne samo po uspješnim sportašima, nego i gospodarstvu i uređenosti.

Mi smo za tradicionalne hrvatske vrijednosti, a ne za tuđinsko, naša sloboda je preskupo plaćena da bi smo ju jeftino rasprodavali, poručio je dodavši kako ne treba još jednom dati šansu onima koji u životu nisu ništa stvorili. Dosta je ponižavanja naših pobjeda i nitko nam neće određivati kako ćemo se pozdravljati i kojim ćemo zastavama mahati i zato ustanimo za crveno, bijelo, plavu, poručio je Radić.

Stipo Mlinarić Ćipe poručio je “zaustavimo Milanovića, Plenkovića i Pupovca 17. travnja uz Domovinski pokret za Hrvatsku”, pozvavši na vjernost hrvatskoj tradiciji, vjeri i običajima naglasivši da onaj tko ljubi uvijek ima za što živjeti.

Predizborni skup Domovinskog pokreta u Lisinkskom; Foto: Domovinski pokret/Handout via Grabancijaš

Izbori 2024

Comment here