PolitikaPreporučeno

Penava pozvao na zajedništvo, bezuvjetan otpor ‘eksperimentiranju s cijepljenjem djece’

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u četvrtak je nakon IX. Sjednice predsjedništva Domovinskog pokreta pozvao na zajedništvo u izazovnim trenucima u kojima se Vlada Republike Hrvatske hrva s porivima prema bezrazložnoj i znanstveno neutemeljenoj diskriminaciji necijepljenih građana.

>>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necijepljenih

“Ovo je izazovan trenutak gdje je prije svega potrebno zajedništvo u društvu. Nažalost, zbog politizacije i žrtvovanja zdravlja cijele nacije vis-à-vis kratkoročnih političkih interesa kao društvo smo došli na rub kaosa, odnosno ponora koji prijeti da će nas progutati,” rekao je Penava.

Naveo je da se Domovinski pokret zalaže za testiranja svih, cijepljenih i necijepljenih osoba koje ulaze u bolnice, domove za starije i druge socijalne ustanove koje čuvaju i brinu o ranjivoj populaciji.

Apelirao je na vlasti da se suzdrže od uvjetovanja života i rada covid statusom ili “eksperimentiranja s cijepljenjem djece”.

>>>Djecu trenutno ne treba cijepiti protiv COVID-19 | WHO

“Dijeliti dodatno društvo u ovom teškom momentu je nešto što nam ne treba i apeliramo na slanje poruke zajedništva, apeliramo na Vladu RH i na Stožer da ne lišavaju ljude radnih mjesta zato što imaju drugačije mišljenje i da se ni pod jednim uvjetom ne igraju sa sudbinom djece i ne uključuju ih u eksperiment sa cijepljenjem,” rekao je.

Antikorupcijske potvrde

Lider DP-a na konferenciji se osvrnuo na nabavku zrakoplova i korupciju, osobito ističući politiku Vlade u Slavoniji gdje je, kako je naveo, ugašeno gotovo 500 radnih mjesta.

“Vrlo važna tema koja prolazi ispod radara u silnom šumu javnog prostora jest Vlada koja inzistira na Covid potvrdama, a mi u Domovinskom pokretu puno više se zalažemo i predlažemo im da uvedu antikorupcijske potvrde,” rekao je pa građane podsjetio na gašenje poduzeća Boxmark Leather iz Gornje Vrbe s 259 zaposlenih i Đure Đaković industrijska rješenja sa 150 radnih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji.

>>>Plenković zadovoljan jamstvom i prvom injekcijom novca za Đuro Đaković Grupu: VIDEO

“Zbog pogrešnih politika, nedostatka regionalnih, gospodarskih i svih ostalih mjera svjedočimo kontinuiranom gašenju industrijske proizvodnje u RH, nažalost u ovom slučaju oba poduzeća, dakle gotovo 500 radnih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji nešto je što će dodatno narušiti demografsku sliku Slavonije i nešto što smo naučili viđati od aktualne politike u RH stoga ih molimo da što prije počnu voditi regionalne politike, počnu mijenjati demografsku sliku, počnu prihvaćati dobronamjerne savjete Domovinskog pokreta i ostalih političkih grupacija kojima je jedino u interesu gospodarski oporavak i razvoj Republike Hrvatske,” rekao je Penava prema priopćenju Domovinskog pokreta.

>>>Grabancijaš poziva na jedinstvo u odgovoru na eklipsu građanskih sloboda