FunPreporučeno

Penetracija i kopulacija – primordijalni užas | Alien: Romulus | najava

Ljubitelji znanstveno fantastičnog užasa sve su zagrijaniji za skorašnju ljetnu premijeru Alien: Romulusa, devetog izdanka u omnibusu o xenomorphu, izvanzemaljskom silovatelju koji se ljudima kvači za lice i penetrira grlo kako bi ih oplodio svojim teško uništivim potomstvom u čijim venama ne teče krvca, već korozivni acid.

Redatelj novog izdanka je u hororu već čvrsto etabliran Fede Álvarez (Don’t Breathe, Evil Dead) koji je zavjetovao da će ontologiju lišiti mumbo jumbo bullshita i vratiti izvornim postavkama, što mu je, ako je suditi po službenim i neslužbenim najavama, više nego manje pošlo za kamerom.

“[Alien: Romulus] odvija se 20 godina nakon prvog (Aliena) i, po meni, ja ne vidim da to remeti kanon. To je nešto što radim s osobnim zadovoljstvom, pazeći da sve slijedi i bude dio velike franšizne priče ‘Aliena’ – i ne samo u priči, već i kada govorimo o tome kako to napraviti. Razgovarao sam s Ridleyjem [Scottom] kao producentom i poveo duge besjede s Jamesom Cameronom o tome na razini scenarija.”

Fede Álvarez

Lore

Grabancijaš iz nebrojenih najava vješto sintetizira da se radnja novog izdanka odvija na povećoj svemirskoj postaji sa za serijal znakovitim nazivom Renesansa u kojoj se nalazi znanstveni laboratorij Romulus.

Zabava počinje kad skupina mladih svemirskih kolonizatora krene skupljati staro željezo, jalovinu i trosku samo kako bi otkrila da je postaja okužena najstrašnijim oblikom života u znanom nam svemiru.

Kako možete vidjeti u službenoj najavi, Alvarez se naizgled uspio vratiti predlošcima i ponuditi intenzivnu, užasavajuću i krvavu primordijalnu kupku.

Neloš je i dopunjujući, svježe objavljeni neslužbeni foršpan skrpan s ovdje ondje dostupnim isječcima.

U glavnoj ulozi nalazimo 25-godišnju Cailee Spaeny (Pacific Rim Uprising) koja igra Rain Carradine i prema naklapanjima ima sintetičkog “brata” Andyja (David Jonsson).

Alien: Romulus/©Disney

Scenarij su skucali Álvarez i Rodo Sayagues, a među producentima su veterani sedme umjetnosti Ridley Scott, Michael Pruss i Walter Hill.

Premijera je određena za 16. kolovoz 2024. godine.


Novi filmovi | 2024.

Comment here