Politika

Peović: nudimo konkretne mjere

Katarina Peović; Foto: Miljenko Klepac/Hina

Nositeljica liste koalicije zelenih i lijevih stranaka Možemo!, Radnička fronta, Nova ljevica, ORaH za 8. izbornu jedinicu Katarina Peović poručila je u nedjelju kako mnogi u predizborno vrijeme obećavaju “brda i doline”, ali da njihova koalicija glasačima nudi konkretne mjere.

“Mnogi će u predizborno vrijeme obećavati brda i doline, no mi glasačima nudimo konkretne mjere s kojima možemo pomoći. Posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije”, kazala je Peović na konferenciji za novinare.

>>>Peović: da sam Obersnel pitala bih se zašto u ‘najcrvenijem’ dijelu Hrvatske jača desnica

Dodala je da “niti jedan grad, a kamoli cijela država ne bi smjeli temeljiti svoju ekonomiju na turizmu i uslužnim djelatnostima s niskom dodanom vrijednošću”.

Upozorila je na potrebu širenja vlastite proizvodnje odnosno na plansko poticanje onih sektora privrede koji proizvode važna dobra i to putem javnog sektora.

Ističući da su njihove socijalne i ekonomske politike konkretne, Peović je naglasila kako ova koalicija podržava razvoj velikih poslovnih subjekata, poput brodogradnje koja je nažalost devastirana, uz koje svoje poslovanje vežu brojni manji poslovni subjekti i poduzetnici.

“Ova je kriza dobro pokazala da Hrvatska mora imati svoju proizvodnju lijekova i medicinske opreme, ali i koliko je važna poljoprivredna proizvodnja”, poručila je Peović istaknuvši značaj stanogradnje. Rekla je kako u Hrvatskoj čak 70 posto mladih, u dobi od 25 do 35 godine, živi s roditeljima.

>>>Peović traži alternativu slobodnom tržištu

Goran Matić s liste Radničke fronte ustvrdila je kako je trenutno politici potreban potpuni zaokret u svim sferama javnog života.

“Restart koalicija to ne nudi, ona nudi IDS koji je već godinama na vlasti. Glas za IDS je glas da ljudi i dalje ne mogu naći podstanarski stan ljeti ili ako imaju djecu, glas je to za privatizaciju plaža”, zaključio je Matić.

Članovi koalicije prije konferencije za novinare družili su se s građanima Pule te ih darivali sadnicama cvijeća.