Politika

Pernar: Mislite da će ovu snimku nasilja u najvišem zakonodavnom tijelu u državi prenijeti mediji?

Presuda Vrhovnog suda bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u aferi Planinska, po kojoj je Sanader otišao na odsluženje šestogodišnje zatvorske kazne, obilježila je početak i kraj jučerašnje devetosatne saborske rasprave.

Danas, kratko iza ponoći, Ivan Pernar (ŽZ) pozvao je Sanadera da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da “kaže istinu i bude pokajnik”.

“Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobit ćete batine! Tebe ću razbiti majmune, mrš!”, 

BRANIMIR BUNJAC

“Vama je učinjena dvostruka nepravda, osuđeni ste, a oni koji su se s vama obogatili su na slobodi, uživaju u bogatstvu,” poručio mu je Pernar  prema izvještaju Hine.

>>>VIDEO: Pernar napustio Živi zid i poželio sreću ‘onima koji ostaju pod diktaturom Vladimire Palfi’

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić je Pernara u dva navrata opomenuo da se drži teme, SDP-ove interpelacije o provedbi strukturnih reformi, na što se on oglušio.

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave o interpelaciji, dobio je i Branimir Bunjac (ŽZ) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je “kukavički” poslao Stražu da izbaci Pernara.

“Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami”, rekao mu je, očito ‘ciljajući’ na Brkićevu kupovinu motora.

Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio “kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?”, pa zaradio opomenu.

Nakon što je situacija poslije ponoći eskalirala, Bunjac se uzrujao zbog uzimanja mobitela: “Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobit ćete batine! Tebe ću razbiti majmune, mrš!”,  vikao je stražarima.

>>>VIDEO: Branimir Bunjac suspendiran iz Živog zida

Direktan uvid u na trenutke pikantna, ako ne i šokantna verbalno-fizička nadmetanja u sitnim satima nudi Ivan Pernar na svojoj Facebook stranici gdje je objavljen videozapis prepirke uz pitanje: “Mislite da će ovu snimku nasilja u najvišem zakonodavnom tijelu u državi prenijeti mediji?”