PolitikaPreporučeno

Platforma Možemo! predstavila izborni program za ‘održivu, pravednu i otvorenu’ Rijeku

Platforma Možemo! predstavila je u petak izborni program za Grad Rijeku pod sloganom “Rijeko Možemo zajedno!”, podijeljen na tri dijela – održivi grad, pravedan grad i otvoren grad.

Kandidat za gradonačelnika Rijeke Nebojša Zelič rekao je da je na izradi programa sudjelovalo 50-tak ljudi i to pisanjem, komentiranjem i primjedbama.

>>>Lokalni izbori 2021. (tag)

Jako važno pitanje razvoja gospodarstva i poduzetništva provlači se kroz sva tri područja, istaknuo je.

U programu su mjere koje se planira provesti u prvih sto dana na vlasti u gradu.

“To je uspostavljanje snažnije suradnje među gradskim odjelima, priprema za pisanje projekata za zelenu i digitalnu transformaciju grada te izravne akcije, poput sustavnog čišćenja javnih površina”, rekao je Zelič.

Highlights

U programu Možemo! za Rijeku ističe se javna stanogradnja za najam, osnivanje ureda za upravljanje i održavanje gradskog stambenog fonda, poticanje društvenog poduzetništva i zadrugarstva, jačanje socijalnih usluga i zaštita ljudskih prava za sve ranjive skupine.

Uz to je, kako se navodi, potrebno osigurati bolju suradnju s državnim tijelima, a predviđeno je i potpuno otvaranje javnosti svih odluka i akata Gradske uprave, kako bi se uspostavilo povjerenja građana.

>>>Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u grad poduzetnika

Također je važno osigurati uvjete za razvoj IT industrije, tvrtki visoke tehnologije i kreativnih industrija, stoji u programu Možemo!

Ta se platforma zalaže i za smanjenje automobilskog prometa u središtu Rijeke, veću primjenu sunčeve energije, zelenu industrijalizaciju i bolji sustav primarnog odvajanja otpada.