PolitikaPreporučeno

Plenković, Dobroslavić i Franković podcrtali naklonost Vlade HDZ-u | lokalni izbori

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Dubrovniku je u srijedu podržao kandidate te stranke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uoči drugog kruga lokalnih izbora, a kandidaturu Mostova predsjednika Bože Petrova za župana nazvao je apsurdnom, budući da se zalaže za ukidanje županija.

Plenković je u izjavi za novinare istaknuo kako ne vidi zašto bi itko glasao za nekoga tko želi ukinuti dužnost za koju se kandidira.

>>>Petrov o neiskorištenim hotelskim kapacitetima Župe dubrovačke: nikoga nije briga

“Ako smatra da županije treba ukinuti, a smatra, onda se ne treba ni kandidirati”, poručio je Plenković. Podsjetio je kako kandidati HDZ-a zaslužuju podršku jer su proteklih godina predano radili za jug Hrvatske.

“Dosad je ova županija ugovorila sedam milijardi kuna europskih sredstava, a u dogovoru s Vladom našla rješenja u vremenu pandemije koja je teže pogodila jug nego ostatak obalnih županija. Održane su financije svih jedinica lokalne samouprave, iznašli smo 580 milijuna kuna za plaće radnika koji bi bez toga ostali bez posla”, rekao je Plenković i dodao kako se fizičkim spajanjem Pelješkog mosta u rujnu rješava integritet hrvatskog teritorija.

“Zahvaljujući brizi Vlade”

Saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić istaknuo je kako je HDZ u najjužnijoj hrvatskoj županiji apsolutni pobjednik lokalnih izbora.

“Zahvaljujući brizi Vlade treći smo po razvijenosti i najuspješniji po korištenju fondova Europske unije. U idućem mandatu želimo biti županija s jakim i sigurnim gospodarskim razvojem i europska regija uspješnog življenja”, rekao je Bačić.

>>>Plenković: Vlada će Cappelliju pomoći da napravi promjenu u PGŽ

Kandidat HDZ-a za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić istaknuo je potporu Vlade u budućnosti, posebno na projektu autoceste od Metkovića do Dubrovnika.

>>>Kolar pozvao ministre na realizaciju 400 milijuna kuna investicija u Zagorju

“Imali smo iznimnu podršku na izborima, a protukandidat Božo Petrov ugrožava status Dubrovnika kao regionalnog središta. Uz to se zalaže za ukidanje većine općina. Uvjeren sam u pobjedu i nastavak razvoja županije”, poručio je Dobroslavić.

Podrška Vlade RH

Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković podsjetio je kako je podrška Vlade RH bila ključna u teškoj zdravstvenoj i gospodarskoj krizi.

>>>Grbin: glasajte za nas ili nećete dobiti ništa prijetnja je koju HDZ upućuje cijeloj Hrvatskoj

“Bez pomoći gospodarstvenicima teško bi brojni od njih opstali i dočekali ovu turističku sezonu. Grad Dubrovnik pomogao je s više od 150 milijuna kuna proračunskih sredstava i pokazali smo kako transparentno i odgovorno voditi Grad. Raste broj cijepljenih i pada broj zaraženih, a počeo je turistički oporavak”, izjavio je Franković.

Ovisnost HDZ-a o Vladi HDZ-a

Premijer Plenković i kandidati HDZ-a kroz čitavu predizbornu kampanju povezuju uspješnost pojedinih županija i lokalnih jedinica s korištenjem europskih fondova i naporima Vlade, sugerirajući da bi svaki drugi izbor podrazumijevao gubitak “naklonosti”.

>>>‘HDZ gradi Hrvatsku europskim novcem’, poruka je HDZ-ove Facebook kampanje: istraživanje EP-a

HDZ je istu strategiju koristio i ususret izborima za Europski parlament.

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] Plenković, Dobroslavić i Franković podcrtali naklonost Vlade HDZ-u | lokalni izb… 26/05/2021 […]

  2. […] >>>Plenković, Dobroslavić i Franković podcrtali naklonost Vlade HDZ-u | lokalni izbori […]

Comments are closed.