PolitikaPreporučeno

Plenković: dokazana je suradnja SDP-a i Škore – VIDEO

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak na proširenoj sjednici županijskog odbora svoje stranke u Šibeniku nakon koje je novinarima rekao da su Grad i županija u posljednjih 10 godina “izuzetno napredovali”.

“Samo od europskih sredstava ukupno je ugovoreno 1,7 milijardi kuna u mandatu ove Vlade. Samo u gradu Šibeniku milijarda i dvjesto milijuna kuna projekata koji su trenutno aktualni, pa i za ovu povijesnu tvrđavu i ostale koje se obnavljaju ili je dokumentacija u pripremi”, rekao je Plenković.

>>>Željko Burić: da nije europskog novca, Šibenik bi bio u problemima

Premijer je odgovorio i na pitanja o potencijalu postizborne koalicije između Domovinskog pokreta Miroslava Škore i SDP-a.

“Treba gledati dokaze. Dokazana je suradnja (SDP-a i Škore) na predsjedničkim izborima. Koji je drugi smisao tog angažmana bio nego da se izabere Milanović. Kad mi netko dokaže da to nije bilo tako, saslušat ću,” odvagnuo je Plenković pa dodao da bi koalicija stranke s elementima krajnje desnice i mainstream ljevice bila “logična”.

>>>‘Neizmjerno zadovoljan’ Škoro potpisao koalicijski sporazum s Hrvatskim suverenistima: VIDEO

“Ja ne vidim zašto ona ne bi bila moguća. Ja ne vidim da se oni nešto međusobno kritiziraju. Njihov je glavni cilj, jednima i drugima, biti protiv HDZ-a. To je jasno kao dan i najneiskusnijem analitičaru,” rekao je.