Politika

Plenković o radnom ručku s von der Leyen: VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u četvrtak u Bruxellesu s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen o nizu pitanju i istaknuo da je susret protekao u otvorenoj i prijateljskoj komunikaciji uz međusobnu podršku i suradnju.

>>>Kvazi-neovisni Gong radi oštru kampanju protiv Dubravke Šuice: Plenković

“Razgovarali smo o nizu tema koje su i za nju važne u ovom tranzicijskom razdoblju, pripremama za saslušanje povjerenika, ulozi naše buduće potpredsjednice Dubravke Šuice. Razgovarali smo i o pripremama za sljedeće Europsko vijeća koje se sastaje sredinom sljedećeg mjeseca, osobito o temama vezanim uz brexit, o aktivnostima finskog predsjedništva, osobito oko Višegodišnjeg proračunskog okvira”, rekao je Plenković.

Dodao je da je tijekom radnog ručka s budućom predsjednicom Europske komisije predstavio prioritete tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a u prvoj polovici sljedeće godine te izrazio pripravnost Hrvatske da odmah pristupi rješavanju onih pitanja koja bi eventualno ostala od sadašnjeg finskog predsjedništva, osobito oko višegodišnjeg proračuna.

>>>Njemačka traži smanjenje Višegodišnjeg financijskog okvira

“U svakom slučaju imamo jednu dobru, otvorenu i prijateljsku komunikaciju, međusobnu podršku i suradnju”, rekao je Plenković nakon razgovora s Von der Leyen.