PolitikaPreporučeno

Pobornik temeljnog dohotka Yang deveti demokrat kvalificiran za rujansku raspru

Poduzetnik Andrew Yang je deveti američki demokrat koji se kvalificirao za veliku stranačku debatu ususret predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama.

>>>Predsjednički kandidat Andrew Yang: Ja sam onaj Azijac koji svima želi dati po 1000 dolara mjesečno

Da bi sudjelovali u raspri kandidati moraju imati podršku najmanje 2% ispitanih u anketama iz najmanje četiri savezne države, a Yang je prag prekoračio u četvrtak 8. kolovoza nakon što je osvojio minimalnu potporu u Iowi. On je već ispunio drugi uvjet koji traži da kandidati imaju 130,000 donatora iz 20 različitih saveznih država.

>>>Pola milijuna donatora prikupilo 18,2 milijuna dolara za predsjedničku kampanju Bernieja Sandersa

Uspjeh Azijca u neuobičajeno šarolikoj i žestokoj demokratskoj konkurenciji nije zanemariv i već je zasjenio brojne senatore, guvernere i zastupnike u Kongresu koji traže svoje mjesto u utrci, navodi NPR.

Yang je pažnju Amerikanaca ugrabio kampanjom za “Dividendu slobode” koja bi u maniri univerzalnog temeljnog dohotka svakom odraslom Amerikancu bezuvjetno garantirala iznos od 1,000 dolara mjesečno.

>>>Andrew Yang: bezuvjetni dohodak će financirati ‘dividenda’ kompanija poput Amazona

Uvijek širokog medijskog dosega, rujanska demokratska debata će se održati u Hustonu uz moderatore ABC Newsa i Univisiona. Očekuje se da će je uživo pratiti više od 15 milijuna ljudi.

Demokratski kandidat Andre Yang objašnjava kako bi funkcionirao njegov plan o univerzalnom temeljnom dohotku na debati održanoj 28. lipnja 2019.