PreporučenoTech

Pogledajte kako šef Pfizera sniva o široj primjeni tableta s čipovima

Novinar udesno ustrojenog i neovisnog kanadskog portala Rebel News na Twitteru je podijelio i ponovno potpirio raspravu o zapisu u kojem predsjednik i glavni izvršni direktor Pfizera, Albert Bourla, tijekom druženja globalne poslovne i političke elite u švicarskom gradu Davosu gorljivo govori o tabletama s mikročipovima koji osiguravaju praćenje njihove primjene.

>>>Iza pandemijske krinke regresivna autokracija – ‘povijesna erozija demokracije’ | IDEA

Njegovo je promišljanje zabilježeno u siječnju 2018. godine na jednom od foruma posvećenom tehnologijama u farmaceutskoj industriji.

“To je u suštini biološki čip koji je u tableti i koji jednom kad uzmete tabletu šalje signal da ste je uzeli,” rekao je tada gorljivo Bourla. “Zamislite implikacije toga u kontekstu udovoljavanja. Osiguravajuća društva mogu znati da lijekovi koje bi pacijenti trebali uzeti, oni i uzimaju. Fascinantno je što se događa na ovom polju,” dodao je.

Znanstvena zbilja

Bourla je uzgred otkrio da njegova, za pojedince možebitno uznemirujuća i distopijska izjava, nije tlapnja niti fikcija već znanstvena i farmaceutska zbilja.

>>>Direktor Pfizera Albert Bourla u 2021. zaradio 24.3 milijuna dolara

Prema njegovim riječima, čiju je autentičnost provjerio USA Today, prva javno poznata i priznata tableta s digitalnim nadzorom probave je Abilify MyCite koja se koristi za liječenje šizofrenije, bipolarnih poremećaja i depresije.

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) je u 2017. godini u priopćenju za javnost navela da odobrena tableta ima senzore koji podatke o njezinoj digestiji prvo šalju posebnom flasteru na tijelu pacijenta koji potom informacije putem mobilne aplikacije prosljeđuje u “centralu”.

>>>Učinkovitost mRNK cjepiva u priječenju zaraze djece stare od 5 do 11 godina 12% | COVID-19

Uzgred rečeno, Bourla u posljednjim godinama trpi sve snažniju kritiku pučke i stručne javnosti zbog netočnih izjava, uključujući prvotravanjsku tvrdnju da covid cjepivo Pfizera zarazu priječi u 100% slučajeva, što je znanstveno dokazana, 100-postotna laž.

Covid profiterstvo (tag)

Predsjednica Europske komisije, izvršnog tijela Europske unije koje je osmislilo sustav covid propusnica i putovnica (iliti uvjetovanja temeljne europske slobode kretanja cijepljenjem) i nabavilo monstruozne količine cjepiva, znamenita je po svojem privatnom dopisivanju s Bourlom putem aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp.

>>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pfizera

Kada je europska Pučka pravobraniteljica od predsjednice Komisije Ursule von der Leyen zatražila uvid o privatnim porukama povezanima s javnim tenderima, izvršno je tijelo reklo da su one izbrisane i nedostupne.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Pogledajte kako šef Pfizera sniva o široj primjeni tableta s čipovima 21/05/2022 […]

Comments are closed.