FunPreporučeno

Pogledajte što je novo i što stiže iz Disneyeve tvornice snova | 2022./2023.

Disney je ovog mjeseca na D23 2022 konferenciji predstavio produkcijske planove i najavio dolazeće serije, animirane i igrane filmove.

Pogledajte što je novo.

Hocus Pocus 2

U Americi je upravo zaigrao nastavak filma o grabancijašicama Hocus Pocus 2 čiju radnju vode tinejdžeri koji u poigravanju sa “Svijećom crnog plamena” prizivaju Sanderson sestre.

>>>Novi filmovi (tag)

Collider bilježi da su prvi utisci nostalgično dobri i sugeriraju da je riječ o probavljivom i zabavnom filmu.

Petar Pan & Wendy

Disney je najavio novi film o vječnom balavcu Petru Panu u kojem će glas Kapetana Kuke pripasti Jude Lawu. Detalja je malo, no film će naizgled zaobići kina i u 2023. debitirati izravno na Disney+.

Mufasa: The Lion King

Nova uvertira u Kralja lavova (The Lion King) stiže u računalnoj animaciji i režiji oskarovca Barryja Jenkinsa znamenitog po filmu “Mjesečina” (Moonlight).

>>>Oslobođen od autorskih prava Winnie Pooh postaje krvoločna zvijer | najava

On je u intervjuu za EW odvagnuo da će obožavatelji biti zadovoljni i vidjeti “tonu poznatih lica”.

“To je preludij, ali opet, to je preludij u smislu da su to svi isti likovi, ali mi vam govorimo kako su postali ono što jesu.”

Premijera je najavljena za 5. srpnja 2024. godine.

Mala sirena

Ovog je mjeseca stigla i velika buka oko osvježene Morske sirene crne puti. Najava je izazvala teški buzz i prijepore na društvenim mrežama i navodno ima velik broj dislajkova na streaming platformama.

Primjerice, New York Post i drugi bilježe da je broj 👎 u prvih sedam dana na YouTubu segnuo do 1.5 milijuna.

>>>Tom Hanks je drvodjelac Geppetto u Zemeckisovom remakeu Pinokija | VIDEO

U sažetku znane nam premise, zaljubljena Ariel s krakatom morskom vješticom Ursulom (Melissa McCarthy) postiže sporazum u kojem svoj dražesni i pjevni glas mijenja za par ljudskih nogu.

Elemental

Disney je otkrio još nekoliko detalja o Elementalu, CGI filmu u produkciji Pixara koji evolvira oko ljubavi vatrene djevojčice Ember i od vode sazdanog dječaka Wadea čija se spona čini nemogućom. Prvi sneak-peek otkriva potencijalno artsy animaciju.

Film će u kinima zaigrat 16. lipnja 2023. godine.

Elio

Pixar je najavio i originalni film “Elio” o zelenom jedanaestogodišnjem odmetniku koji iznenada stasa u međugalaktičkog veleposlanik Zemljana. Film je na dalekom horizontu uz procjene producenata da će na tržište izaći s proljećem 2024. godine.

Elio; Foto: Pixar

Čudni svjetovi

U skorašnjoj ponudi je i film Strange Worlds inspiriran pričama poput Putovanja u središte zemlje Julesa Vernea ili King Konga.

>>>Lezbijska pusica u ‘Lightyearu’ rezultirala zabranom u 14 zemalja

Film je “nadahnut klasičnim pustolovnim pričama,” rekao je redatelj Don Hall. “‘Čudan svijet’ je originalna animirana avantura/komedija o tri generacije obitelji Clade koje nadilaze svoje razlike dok istražuju neobičan, čudesan i često neprijateljski svijet.'”

Film u američka kina stiže 23. studenoga.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima