PolitikaPreporučeno

Pogledajte studente kako viču: vratite obvezu maski!

Pedesetak studenata Sveučilišta Nevada-Reno, u ponedjeljak je zatečena kako u maršu kroz fakultetsko dobro traži povratak obveze nošenja maski.

>>>Koronafobija | TOON

“Vratite obvezu maski!” vikali su izgledno uplašeni i potencijalno dezinformirani studenti i studentice.

“Kao visokoškolskoj ustanovi, odgovornost je unutar naše prosvjetiteljske misije osigurati okruženje u kojem se gledišta i iskustva dijele na siguran način, s poštovanjem i s temeljitim razumijevanjem da se stajališta ponekad mogu razlikovati,” rekli su u osvrtu na prosvjed visoki predstavnici sveučilišta.

Zapis novinara Bena Margiotta snažno je odjeknuo društvenim mrežama i među konzervativnim strujama.

Brojni komentatori ističu da studentima nitko ne priječi nošenje maski iz osobnog straha i izbora, dok pojedini istaknuti pojedinci ne biraju riječi.

>>>Pet savjeta za oslobađanje od straha i panike, čuvanje zdrave pameti uslijed korona-krize  

“COVID-19 je izazvao mentalnu bolest,” zacvrkutao je republikanski zastupnik iz Kentuckyja, Thomas Massie, pa izazvao velebnu raspravu i prijepor na svojoj vremenskoj crti.

“Zar ih itko zaustavlja u nošenju maski, jezivo do besvijesti,” rekla je u od Grabancijaša blago parafraziranoj objavi tajnica za odnose s javnošću republikanskog guvernera Floride, Rona DeSantisa.

Demokratski guverner Nevade Steve Sisolak prošlog je tjedna proglasio “neposredan” kraj obveze nošenja maski na gotovo svim lokacijama, objava je izazvala veliku radost mlađih naraštaja.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Pogledajte studente kako viču: vratite obvezu maski! 16/02/2022 […]

Comments are closed.