Biznis i ekonomija

Poliklinika Aviva preuzela radiološku Polikliniku Dijagnostika 2000

Potpisivanje ugovora o preuzimanju Poliklinike Dijagnostika 2000; Foto: Aviva/Handout

Poliklinika Aviva, jedna od vodećih hrvatskih poliklinika, preuzela je specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000 s fokusom na radiologiju. Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR) i to još davne 1996. godine. Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

“Dijagnostika 2000 će ojačati poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za preko 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnom zdravstvenom sektoru, kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti,” izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

>>>Provectus Capital Partners ulaže u Salona Dental, inaugurira regionalni Adria Dental Group

“Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus, kako u opremanje same Poliklinike Aviva i u naše zaposlenike, tako i u investiranje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima možemo osigurati prednost na tržištu. Poslovnu godinu započinjemo našom prvom investicijom, a naš je cilj tijekom 2022. godine realizirati još njih nekoliko,” izjavila je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva.

Dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva; Foto: Aviva/Handout
Značajne prednosti

Dijagnostika 2000 posjeduje dva najsuvremenija aparata za magnetsku rezonancu marke SIEMENS – MAGNET AVANTO jačine 1,5T i MAGNET LUMINA jačine 3T, ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

>>>Provectus Capital Partners finalizirao investiciju u Keindl Sport

“Vidimo značajne prednosti ulaska pod okrilje Poliklinike Aviva, kako za daljnji razvoj našeg poslovanja, tako i za daljnji razvoj našeg specijalističkog tima. Pružanje zdravstvene usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja i u tehnologiju i u ljude, a mi smo iznimno zadovoljni što smo u Avivi našli partnera koji to može podržati,” izjavio je dr. med. Bojan Jernej, ravnatelj Poliklinike Dijagnostika 2000.

Poliklinika Aviva; Foto: Aviva/Handout

Poliklinika Aviva renomirana je zagrebačka privatna poliklinika, s tradicijom dužom od 40 godina, te ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika. Kao odabrani pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, poliklinika nudi široki spektar usluga u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

>>>PCP investirao u Stomatološku polikliniku Arena, najavio daljnja ulaganja u konsolidaciju sektora

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je investiralo u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), a uz pomoć ASEF fonda podržana je i investicija u Polikliniku Dijagnostika 2000 od strane Poliklinike Aviva.

Pratite nas na Google vijestima

oglasavanje@grabancijas.com

Objava za medije/Poliklinika Aviva/404