PreporučenoTech

Porsche: imamo vjeru u Rimca i stoga smo povećali udjel na 15.5%

Porsche, koji je upravo predstavio svoj prvi isključivo električni model Taycan, povećava udjel u Rimac Automobilima na 15.5 posto i snaži partnerstvo u razvoju električnih automobila, izvijestile su kompanije.

“Porsche je pratio pozitivan razvoj Rimca kroz godinu,” rekao je šef financija Porschea, Lutz Meschke. “Brzo je postalo jasno da bi Porsche i Rimac mogli puno naučiti jedan od drugoga. Mi imamo vjeru u Matu Rimca i njegovu kompaniju, stoga smo povećali svoj udjel i širimo našu suradnju na području baterijskih tehnologija.”

>>>Divjak i Rimac razgovarali o baterijama, ‘ključnom partnerstvu’ za novac iz Obzora Europe

Mate Rimac je svoju viziju brzog električnog sportskog automobila započeo razvijati u garaži 2009. godine što je devet godina kasnije rezultiralo futurističkom hiperjurilicom C_Two lani predstavljenom na međunarodnom Motor Showu u Ženevi. Model razvija 1914 konjskih snaga, do stotke ubrzava za 1.85 sekundi i postiže top brzinu od 414 km/h što je blizu “čarobne granice” od 490 km/h koju je 2. kolovoza probio Bugatti Chiron.

“To je bila jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti, osvojiti Porsche kao partnera. Činjenica da Porsche sad povećava svoje dioništvo najbolja je potvrda naše suradnje i temelj za još bliže odnose,”

Mate Rimac

>>>Rimac dostavio rasni primjerak C_Two malotrgovinskim partnerima u New Yorku: FOTO

Rimčev C_TWO se, među ostalim, hvali baterijama dosega 650 kilometara koje se za pola sata mogu napuniti do 80% ukupnog kapaciteta. Porsche je u priopćenju pokazao interes i za drugu tehnologiju koju razvija naš poduzetnik, uključujući električne pogone visokih performansi.

“To je bila jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti, osvojiti Porsche kao partnera. Činjenica da Porsche sad povećava svoje dioništvo najbolja je potvrda naše suradnje i temelj za još bliže odnose,” izjavio je Mate Rimac.

>>>VIDEO: Rimac C_Two prvi full električni hiperauto u Forza Horizonu 4

“Najnovija investicija doprinijet će ubrzanom razvoju tvrtke Rimac, što uključuje i značajno povećanje proizvodnje komponenata visoke učinkovitosti. Ovaj potez će biznisu omogućiti pružanje podrške većem krugu i obujmu partnera u proizvodnji, u rasponu od naprednih pogona i pogonskih sklopova, do vodećih industrijskih sustava za zabavu i povezivanje,” pišu iz Rimac Automobila koji finalizira razvoj C_Two-a ususret tržišnoj premijeri i prvim isporukama u 2020. godini.

Rimac C_Two; Foto: rimac-automobili.com