FunPreporučeno

Post metal velikani Amenra u ponedjeljak premijerno u Močvari!

Amenra; Foto: Hangtime Agency/Handout

Nakon Combichrista i Mdou Moctara, Hangtime Agency u suradnji sa Subsonic Events u Močvaru 8. kolovoza dovodi sjajne belgijske post metalce Amenra kojima će ovo biti premijerni nastup u Hrvatskoj. Također vrijedi istaknuti da će im to biti jedini koncert u ovom dijelu Europe u sklopu osmodnevne turneje. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 170 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio, na dan će koštati 190 kuna. Klub se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 21h.


05/08 – Hannover @ Indiego Glocksee

06/08 – Dresden @ Beatpol

07/08 – Katowice @ OFF Festival

08/08 – Zagreb @ Močvara

09/08 – Košice @ Colloseum

10/08 – Jaromer @ Brutal Assault Festival

11/08 – Karlsruhe @ P8

12/08 – Le Locle @ Rock Altitude Festival


Kombinacija dooma, sludgea i hardcorea

Amenra su 1999. u Kortrijku osnovali vokal Colin van Eeckhout, gitarist Mathieu Vandekerckhove i bivši basist Kristof Mondi koji su izašli iz hardcore punk benda Spineless, a danas bend čine još bubnjar Bjorn Lebon, gitarist Lennart Bossu i basist Tim De Gieter. U svojoj vrlo bogatoj i plodnoj karijeri izdali su šest izdanja u seriji “Mass” i desetke EP-a, splitova, kompilacija, pa čak i knjigu “Church of Ra”.

>>>Stoned Jesus 23. kolovoza u Močvari! | VIDEO

Njihov stil može se opisati kao kombinacija dooma, sludgea, hardcorea, a na koncertima uživo važnu ulogu igraju vizualizacije koji prate njihovu glazbu. Kao značajne uzore ističu legendarni bend Neurosis, za čiju su izdavačku kuću Neurot Records izdali album Mass V. Osnovali su kolektiv bendova Church of Ra 2005. godine gdje su uz njih značajniji predstavnici Oathbreaker i The Black Heart Rebellion.

Ovom prilikom promovirat će stvari s aktualnog albuma De Doorn, kao i odsvirati presjek najvećih hitova iz njihove impresivne karijere u svom prvom nastupu pred hrvatskom publikom.

Facebook, Spotify, Instagram

Facebook event

Amenra; Foto: Hangtime Agency/Handout

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency

Comment here