PreporučenoTech

Postojan rast zaraza, hospitalizacija i smrti cijepljenih: COVID-19 | detalj iz Massachusettsa

Grabancijaš zajedno s čitateljima prati informacije o probojnim zarazama delta sojem koronavirusa za koje je u ovom trenutku jedino izvjesno da su značajno učestalije od “službenog nedostatka pouzdanih podataka.”

>>>Rekordni broj dnevnih zaraza u visokoprocijepljenom Izraelu | COVID-19

Massachusetts, jedna od raritetnih američkih saveznih država čija administracija prati zaraze cijepljenih i procijepljenih osoba nakon što su proslave Dana neovisnosti (4. srpnja) izazvale uzbunu, sada je osvježio podatke koji sugeriraju da je udjel probojnih infekcija među novozaraženima neugodno visokih 40-ak posto.

Massachusetts je u razdoblju od 4. do 31. srpnja otkrio 7,737 zaraza cijepljenih i otad nove podatke objavljuje svakog utorka u tjednom ritmu uz uočljiv trend porasta broja proboja.

>>>Izrael: ‘većina hospitaliziranih pacijenata zapravo je procijepljena’

Lokalni mediji javljaju da je zaključno s 28. kolovozom zabilježeno najmanje 19,443 zaraza cijepljenih koje su rezultirale sa 651 hospitalizacijom i 144 smrtna slučaja.

>>>Podaci iz SAD-a potvrđuju rastući broj probojnih infekcija, pad učinkovitosti mRNK cjepiva

U posljednjem je promatranom tjednu otkriveno ukupno 8,657 zaraza od kojih je 3,704 ili oko 43% bilo među procijepljenom populacijom. Hospitalizirano je 80, a preminulo 13 cijepljenih ili procijepljenih osoba.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Postojan rast zaraza, hospitalizacija i smrti cijepljenih: COVID-19 | detalj iz Massachu… […]

  2. […] >>>Postojan rast zaraza, hospitalizacija i smrti cijepljenih: COVID-19 | detalj iz Massachu… […]

Comments are closed.