PolitikaPreporučeno

Predan je zahtjev, upućen poziv za dostojno obilježavanje stogodišnjice rođenja Franje Tuđmana

Inicijalni krug “TUĐMAN 100” oformljen u svrhu obilježavanja stogodišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja suvremene hrvatske države Franje Tuđmana urudžbirao je u utorak zahtjeve za korištenje sabornice te površine na Trgu bana Jelačića te je na taj način i službeno napravio prvi korak kako bi se 14. svibnja dostojno obilježila ta velika obljetnica.

Organizatori u priopćenju za javnost najavljuju održavanje niza različitih događaja, od izložbi i okruglih stolova do Svečane akademije u Hrvatskom saboru te velikog Domovinskog koncerta na Trgu bana Jelačića.

Zahtjeve je, u ime inicijalnog kruga TUĐMAN 100, predao odvjetnik Željko Olujić, koji je kao član te inicijalne grupe, istaknuo da je riječ o izvanstranačkom skupu koji okuplja nevjerojatan broj ljudi iz Hrvatske i iz inozemstva, a svima im je zajednička želja dostojanstveno i domoljubno obilježiti 14. svibnja.

>>>Čin slobode, Dan državnosti

“Ovo je vanstranački skup, mi nismo nastupili u ime bilo koje stranke, već naprosto želimo ukazat na važnost tog datuma kako za nas tako za cijelu hrvatsku državu,” rekao je o inicijativi odvjetnik Željko Olujić.

Pratite nas na Google vijestima