PolitikaPreporučeno

Predana lista, nastavljena 20-godišnja suradnja HDZ-a i HSP-a u splitskoj županiji

Čelnici HDZ-a i HSP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak su predali koalicijsku kandidacijsku listu za županijsku Skupštinu koje je nositelj Blaženko Boban, aktualni župan i ponovni kandidat HDZ-a za tu dužnost.

Boban je najavio da će se koalicija HDZ-a i HSP-a u narednom četverogodišnjem mandatu zauzimati za demografsku obnovu Dalmatinske zagore i otoka.

>>>Split: Domovinski pokret predstavio 5 mjera za demografski oporavak

“U narednom četverogodišnjem mandatu na području Splitsko-dalmatinske županije bit će infrastrukturni boom u izgradnji cesta, vodovodne komunalne infrastrukture i luka, pa naša županija kroz četiri godine neće izgledati kao sada”, poručio je.

Nastavak 20-godišnje suradnje

Povjerenik HSP-a za ovu županiju Luka Roguljić istaknuo je da će prioritet ove koalicije biti i unaprjeđivanje javnog zdravstva, kako bi se organiziralo i pravodobno protiv covida-19 cijepilo cjelokupno stanovništvo županije kvalitetnim cjepivom.

Naglasio je da će donošenje prostornog plana županije dati zamaha razvoju gospodarstva u županiji.

>>>Grbin o opozivu Beroša, Ranko Ostojić o ‘unaprijed izgubljenoj bitci’ za splitskog župana

Predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader rekao je kako je koalicijska kandidacijska lista za predstojeće lokalne izbore nastavak 20-godišnje suradnje HDZ-a i HSP-a u županiji.

“Nastavljamo surađivati s HSP-om kao najstarijom hrvatskom državotvornom strankom”, kazao je Sanader.