Biznis i ekonomijaPreporučeno

Predsjednica u Haifi: nadam se da će Luka Rijeka postati ulaz za izraelske proizvode u EU

Kolinda Grabar Kitarović u Haifi
Kolinda Grabar-Kitarović; Foto: Ured Predsjednice

Tijekom državnog posjeta Državi Izraelu, predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je potpisivanju Međunarodnog sporazuma sestrinskih luka između Luke Rijeka d.d. i Luke Haifa te ceremoniji imenovanja katamarana proizvedenog u Hrvatskoj.

>>>Graditeljstvo, brodogradnja.., upravljanje vodama u tête-à-tête susretu Grabar-Kitarović i Rivlina

Predsjednica je u svojem obraćanju kazala kako je brodogradnja utkana u hrvatsku povijest i stoljećima je bila izvor egzistencije za Hrvate. “Smještena na sjecištu zapadne i jugoistočne Europe, Hrvatska je vrlo povoljna za tranzitni promet, što sektor prijevoza čini vrlo važnim čimbenikom razvoja gospodarstva. Morska luka Rijeka najveća je transportna luka u Hrvatskoj i jedna od najvažnijih luka za povezivanje Bliskog i Dalekog istoka i Srednje Europe, s najkraćim tranzitnim vremenom prijevoza, što znači manje vremena i potrošnje energije, a time i manje negativnih utjecaja na okoliš. Stoga se nadam kako će Luka Rijeka postati ulazna luka za izraelske proizvode u Europsku uniju”.

Foto: Ured Predsjednice

Predsjednica Republike još jednom je izrazila svoju punu potporu izraelskim ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo, kao i spremnost zauzimati se za svaki oblik uzajamno korisne suradnje, piše predsjedničina Služba za odnose s javnošću.

Foto: Ured Predsjednice