Biznis i ekonomija

Predsjednik Milanović obišao pogone ‘100 posto izvozničke’ tvrtke AD Plastik

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

“AD Plastik je tvrtka koja 100 posto svojih proizvoda izvozi. Oni nemaju klijente u Hrvatskoj. Kada bi to bila široka pojava u Hrvatskoj, bila bi ekonomski još stabilnija”, rekao je u četvrtak predsjednik Republike Zoran Milanović nakon posjete AD Plastik Grupi, tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju.

>>>Dionici u turizmu, prometu i izvozu pozdravili ulazak u Schengen

“To je firma koja je prisutna Hrvatskoj i u još pet-šest zemalja, i u Rusiji. Tamo su im oduzeli imovinu i to utječe na broj zaposlenih, ali je firma stabilna, ima određene tehnologije”, rekao je predsjednik Milanović odgovarajući na pitanje novinara koje je interesiralo što su mu prenijeli vlasnici tvrtke o tome kako se nose s trenutnim tržišnim izazovima i okolnostima.

Tijekom posjeta kompaniji AD Plastik Grupa predsjednik Republike Zoran Milanović dao je izjavu za medije u kojoj je, između ostaloga, govorio o poslovnoj situaciji AD Plastik Grupe na tržištu Rusije u novonastalim okolnostima.

Kako nije imao cjelovitu informaciju o tome, neprecizno se izrazio i rekao kako su kompaniji oduzeli imovinu u Rusiji. Zapravo je želio reći kako je u jednoj tvornici AD Plastik Grupe u Rusiji obustavljena proizvodnja, dok druga radi sa smanjenim kapacitetom, što je precizna informacija potvrđena i iz kompanije, kao i to da su obje tvornice i dalje u vlasništvu AD Plastik Grupe.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta
Razvoj i proizvodnja komponenti interijera i eksterijera automobila

AD Plastik Grupa vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti interijera i eksterijera automobila u Hrvatskoj te jedna od vodećih u Istočnoj Europi. Prema podacima kompanije, proizvodi više od deset milijuna automobilskih komponenti godišnje koji se izvoze u 24 zemlje diljem svijeta.

>>>U Rusiji ugovoreno 71,4 milijuna eura novih poslova: AD Plastik (2019.)

Proizvodi AD Plastika nalaze se u preko osamdeset modela vozila najvećih svjetskih proizvođača automobila poput Renaulta, Forda, Fiata, Peugeota, Citroena, Opela, Suzukija, Bentleya, Maserattija, Dacie i drugih.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta
Tradicija, iskustvo i stručnost

AD Plastik Grupa multinacionalna je kompanija sa sjedištem u Solinu i zapošljava oko 2000 radnika. Prema navodima iz kompanije, poslovanje dugo više od 35 godina temelji na tradiciji, iskustvu i stručnosti, usmjerena je na potrebe kupca, održavanje visoke kvalitete i pouzdanosti te konkurentnost na globalnom automobilskom tržištu.

>>>Predsjednik Milanović podcrtao strateški značaj tvrtke ‘Đuro Đaković’ | VIDEO

Tijekom posjeta predsjednik Milanović obišao je pogon injekcijskog prešanja i linije bojenja te održao sastanak s vodstvom tvrtke na kojem su bili predsjednik Uprave AD Plastik Grupe. Marinko Došen, član Uprave za prodaju i projekte Mladen Peroš, član Uprave za proizvodnju, logistiku i kvalitetu Zlatko Bogadi, član Uprave za financije, računovodstvo i kontroling Josip Divić i komunikacijska savjetnica Lori Vitaljić.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Grabancijaš priopćenja Ureda predsjednika Republike Hrvatske od javnog ili poslovnog interesa i značaja prenosi u izvornom obliku uz povremenu izmjenu naslova.

Pratite nas na Google vijestima

Piše: Glasnogovornik Nikola Jelić