Biznis i ekonomijaPreporučeno

Predsjednik Milanović posjetio tvrtku Infobip: ovo je čudo

Predsjednik Republike Zoran Milanović, tijekom boravka u Istarskoj županiji, posjetio je tvrtku Infobip u Vodnjanu. Zajedno s vodstvom  ove vodeće IT kompanije u Hrvatskoj i regiji obišao je sjedište tvrtke i poslovni kampus. Potom su mu članovi uprave Infobipa na radnom sastanku predstavili svoje poslovanje, prije svega u području obrade podataka i usluge poslužitelja.

>>>Indijski veleposlanik u Istri: volio bih intenzivirati suradnju između biznisa i ljudi

Tvrtka Infobip posluje globalno u više od 65 ureda na šest kontinenata, rečeno je na sastanku. Govoreći o zaposlenima istaknuli su kako je tvrtka Infobip od 2019. značajno povećala broj zaposlenih: imali su 901 radnika, a danas, ubrojivši urede u inozemstvu, Infobip zapošljava oko 3.000 radnika.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

“Ovdje se dolazilo radi turizma, a sada radi jedne tvrtke koja u Hrvatskoj i nije toliko poznata, a nevjerojatna je,” rekao je predsjednik Milanović u izjavi za medije nakon obilaska tvrtke. “Želio bih samo skrenuti pažnju na to što sve mogu napraviti pametni i angažirani ljudi. Firma radi po cijelom svijetu, nije nastala uz pomoć države niti smetnjom države, naprosto je nastala organskim rastom. Imaju urede po cijelom svijetu, promet od skoro milijardu eura, a sve stvoreno na znanju, na tehnologiji. Informatičari iz cijelog svijeta rade i ovdje i u uredima u Zagrebu, na svim kontinentima. Ovo je čudo,” dodao je Predsjednik.

>>>Istra se želi nametnuti kao privlačno odredište za digitalne nomade: HGK

Na upit novinara jesu li ga neke brojke iznenadile rekao je da nije stvar u brojkama. “Brojke su velike. Stvar je u potencijalu, dakle ovo nema kraja ako počne rasti u financijskom smislu. Ovo je jedna od tri takve tvrtke u svijetu,” zaključio je predsjednik Milanović.

>>>Nijemci nastavljaju dominirati listom najpoželjnijih poslodavaca, na četvrtom mjestu Rimac

Od strane tvrtke Infobip na sastanku s predsjednikom Milanovićem prisustvovali su izvršni direktor Silvio Kutić, operativni direktor Roberto Kutić, tehnički direktor Izabel Jelenčić, potpredsjednica za korporativna pitanja Aurora Volarević i potpredsjednik za poslovne operacije Boris Pogačnik.

Glasnogovornik Nikola Jelić