Politika

Predsjednik Republike razgovarao s članovima udruge ‘Dugine obitelji’

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge „Dugine obitelji“ kojeg su činili koordinatori Udruge Mladen Kožić, Ivo Šegota, Daniel Martinović i Maja Škvorc te članica Udruge Zrinka Znidaričić.

>>>O rodnom i spolnom identitetu, LGBTIQ roditeljstvu u Hrvatskoj: Revija za sociologiju

U razgovoru s Predsjednikom Republike, članovi udruge „Dugine obitelji“ predstavili su svoje aktivnosti kojima je cilj, kako su kazali, da svi zakoni u Republici Hrvatskoj budu nediskriminatorni i uključivi prema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH.

Foto: Ured Predsjednika

U tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda.

>>>Charlize Theron kaže da je njezin stariji sin curica

Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonima i da se također usklade s ustavnim vrijednostima. Ne tražimo veća prava već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane, poručili su iz udruge „Dugine obitelji“.

>>>Hrvatima sve OK – ako je izvan obitelji: specijalni Eurobarometar o diskriminaciji u Uniji

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana.

Ured Predsjednika