FunPreporučeno

Preminula je ‘Kraljica rocka’ Tina Turner

Tina Turner

U srijedu je u 83 godini života preminula američka pjevačica Tina Turner koja se iz siromašne poljoprivredne zajednice i zlostavljanja uzdigla u jednu od najpopularnijih glazbenih diva svih vremena

Njezini su predstavnici rekli da je nakon duge bolesti umrla u spokoju u svojem domu u švicarskom Küsnachtu u blizini Zuricha.

>>>Diva Celine Dion trpi raritetni neurološki poremećaj, grčeve | VIDEO

Turner je karijeru započela u 1950-ima da bi s vremenom evoluirala u globalni pop fenomen.

Povremeno nazivana “Kraljicom Rock ‘n’ Rolla” ona je osvojila osam nagrada Grammy u 1980-im godinama koje su označili deseci njezinih hitova, uključujući “Typical Male,” “The Best,” “Private Dancer” ili “Better Be Good to Me.”

Njezin je koncert u 1988. godini u Rio de Janeiru privukao 180.000 ljudi, te ostaje jedan od najvećih u povijesti glazbe.

Turner je u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća trpjela psihičko i fizičko zlostavljanje supruga, gitarista Ikea Turnera.

>>>Metak s pepelom Lemmyja rasplakao bliskog prijatelja

U svojim je intervjuima bez ustezanja opisivala masnice na očima, rasječene usne, slomljenu vilicu i druge ozlijede zbog kojih je opetovano tražila hitnu pomoć.

“Tinina priča ne govori o žrtvi već o nevjerojatnom trijumfu,” napisala je o njezinom životu i dijelu pjevačica Jane Jackson. “Transformirala se u međunarodnu senzaciju – elegantnu munjaru.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here