PolitikaPreporučeno

Preminulo 36, zaraženo 1649 osoba: COVID-19 | 7. travanj | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1.649 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 36 je osoba umrlo, a na respiratoru je trenutno 160 pacijenata, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.649 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.361, stoji u priopćenju.

Na bolničkom liječenju je 1.750 pacijenata, 37 više nego jučer, od toga je na respiratoru 160 pacijenata, pet više nego jučer.

>>>U 24 sata zauzeto 97 bolničkih kreveta, preminulo 30 osoba: COVID-19 | 6. travanj | detalji

Umrlo je 36 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 282.548 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 6.149 umrlo, ukupno se oporavilo 265.038 osoba od kojih 1.280 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27.406 osoba.

Do danas su ukupno testirane 1.599.453 osobe, od toga 9.466 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 6. travnjem utrošeno je 526.414 doza, a cijepljeno je 427.387 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 326.711 osoba, dok je drugom dozom cijepljeno 99.027 osoba. Za 1.649 osoba nema podataka kojom dozom su cijepljene.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 16 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 16 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

Kako u dnevnom izvješću navodi Županijski stožer civilne zaštite, sedam novozaraženih osoba je iz Siska, tri osobe su iz Lekenika, po dvije iz Petrinje i Novske, te po jedna osoba iz Popovače i Lipovljana.

Građane se podsjeća i dalje podsjeća kako se samo poštivanjem protuepidemijskih mjera možemo boriti protiv širenja pandemije.

U Primorsko-goranskoj županiji 241 novozaražena osoba, tri umrle

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 241 novozaražene osobe, testirano je 912 osoba, a tri su umrle, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 310 osoba, a u županiji je sada aktivno 2746 slučajeva covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 24,8 posto.

Povećan je broj bolesnika koji se od covida-19 liječe u bolnici pa se sada u toj bolnici liječi 197 oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o 18 osoba.

Udjel bolnički liječenih osoba u broju aktivnih slučajeva covida-19 je povećan na 7,1 posto.

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

U Istri 21 novozaraženih, u bolnici umrla jedna osoba

U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno je 21 novozaraženih osoba nakon što je ispitano 469 uzoraka briseva, a u pulskoj bolnici umrla je 67-godišnja osoba, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite i pozvao građane da poštuju protuepidemijske mjere i smanje kontakte.

Kod 16 novozaraženih osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a u epidemiološkoj obradi je još pet osoba.

Od jučer se oporavilo 12 osoba, a trenutno je u Istri 127 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je pod mjerama samoizolacije 1445 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske bolnice liječe se 74 osobe, od kojih je devet u respiracijskom centru. U toj je bolnici jučer umrla 67-godišnja covid-19 pozitivna osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera upozorava da epidemiološka situacija nije dobra jer je sve više novozaraženih te je pozvao građane da se drže protuepidemijskih mjera i ne ostvaruju brojne kontakte.

“Situacija nije nikako dobra, imamo sve više novozaraženih te stoga pozivam ljude da se drže epidemioloških mjera i da ne ostvaruju brojne kontakte. Budimo odgovorni, bilo bi dobro da se ‘očistimo’ do sredine svibnja kako bi donekle imali dobru turističku sezonu” – poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 16 novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po dvije novooboljele osobe s područja su grada Garešnice i općine Severin, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Nova Rača, Veliko Trojstvo i Dežanovac.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 25 pacijenata zaraženih koronavirusom. Na respiratoru nema pacijenata, a na opservaciji je sedam pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 580 osoba.

U Zagrebačkoj županiji 36 novozaraženih, ozdravilo 146 osoba

Na području Zagrebačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod 36 novih osoba u posljednja 24 sata, a ozdravilo je 146 osoba, pa su trenutno u županiji aktivna 1102 slučaja covida-19.

Županijski Zavod za javno zdravstvo priopćio je u srijedu da je šest novooboljelih iz Velike Gorice, pet iz Dugog Sela, četiri iz Jastrebarskog, po tri imaju Ivanić-Grad i Vrbovec, po dva Sveta Nedelja, Zaprešić, Stupnik, Krašić i Pokupsko.

Po jedna novozaražena osoba je s područja Samobora, Kloštar Ivanića, Brckovljana, Rugvice i Dubrave.

Ozdravilo je 146 osoba.

Mjera samoizolacija izrečena je učenicima tri razreda.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede u 10 sati evidentirano je 22.558 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Izliječeno je 21.383 osoba, a 73 osobe su umrle.

U Koprivničko-križevačkoj županiji osam novooboljelih

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je osam novooboljelih, a ozdravilo je 16 ljudi.

Trenutno su na tom području 104 aktivna slučaja covida-19 među kojima su i 24 osobe na bolničkom liječenju.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa u Koprivničko-križevačkoj županiji covid-19 je potvrđen kod 6443 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 140 testiranja.

U Osječko-baranjskoj županiji zaražene nove 54 osobe, četiri umrle

Nove 54 osobe zaražene su koronavirusom, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata obrađeno 345 uzoraka testa, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Osijeka zabilježeno je 15 novooboljelih, šest na području općine Kneževi Vinogradi, po četiri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po tri na području Erduta i Đurđenovca, te po dvije na području Darde i Đakova.

Po jedna nova pozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bilja, Bizovca, Čeminca, Donjeg Miholjca, Draža, Drenja, Popovca, Semeljaca i Trnave.

Na bolničkom liječenju je 95 osoba. Njih 69 je u KBC-u Osijek, od kojih je 16 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenata.

Preminule su četiri osobe u dobi od 64 do 89 godina.

Na području županije u samoizolaciji je 1774 osoba.

Policija je provela 21 provjeru osoba u samoizolaciji, tri po dojavi i 18 samoinicijativno, pri čemu je utvrđeno jedno kršenje te mjere

Naime, u referadu za osobne iskaznice u Policijskoj postaji Đakovo došla je osoba za koju je utvrđeno da treba biti u samoizolaciji, pa je zbog toga dobila prekršajni nalog.

U Međimurju 25 novozaraženih, umro 71-godišnji muškarac

U posljednja 24 sata Međimurska županija broji 25 novozaraženih koronavirusom, a umro je 71-godišnji muškarac s dodatnim pridruženim bolestima, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ), od utorka je obrađeno 259 uzoraka, od čega je evidentirano 20 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, odnosno 7,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su četiri pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija javljeno o jednom pozitivnom slučaju osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurju.

Do srijede je u mikrobiološkom laboratoriju ZZJZ-a uzet 47.981 uzorak.

U protekla 24 sata oporavilo se 40 osoba pa je broj pozitivnih osoba u toj županiji danas 279.

Iz Stožera su priopćili i da je u Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran 31 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, otpušteno ih je četiri, a jedan je pacijent na invazivnoj respiraciji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 17 novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 17 je novih osoba zaraženo koronavirusom, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljelo je sedam osoba iz Vukovara, šest iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Bošnjaka, Jarmine, Nuštra i Podgrađa. Zaraza je kod 14 osoba utvrđena PCR testiranjem, a kod troje brzim antigenom testom.

Broj ukupno oboljelih na vukovarsko-srijemskom području popeo se na 9744, od kojih je 9226 izliječeno, a umrla je 201 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 325 osoba, trenutno je hospitalizirano 49 osoba, a u samoizolaciji je njih 986.

U Virovitičko-podravskoj županiji jedna zaraza

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka i samo kod jedne osobe utvrđena je zaraza koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 14 oboljelih, a tri su osobe na respiratoru u KBC Osijek.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3714 osoba, a 111 je umrlo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 116 novozaraženih, umrle dvije osobe

Novih 116 osoba zaraženo je koronavirusom, dvije su umrle, a oporavilo ih se 95 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je novih 39 osoba iz Dubrovnika, 29 iz Metkovića, devet iz Kule Norinske, osam iz Blata, sedam iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, po tri iz Konavala, Vele Luke i Zažablja, po dvije iz Opuzena i Orebića.

Zaraza je otkrivena i kod jedne osobe iz Janjine, Pojezerja, Slivnog i Stona te kod dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Ukupno je zaražen 61 muškarac i 55 žena, a 68 imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Umrli su muškarac iz Dubrovnika rođen 1953. godine i žena iz Metkovića rođena 1933. godine.

Oporavilo se 27 osoba iz Metkovića, 18 iz Ploča, 16 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, pet iz Kule Norinske, četiri iz Pojezerja, po jedna iz Opuzena, Orebića i Zažablja te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađena su 393 uzorka, a od početka pandemije analizirano ih je ukupno 56.327.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 71 osoba. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih jedan na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1423 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 610 kršenja samoizolacije.

U Zadarskoj županiji 149 novih slučajeva zaraze

Na području Zadarske županije 149 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a većina novooboljelih kontakti su prethodno zaraženih osoba, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite koji upozorava da je pritisak na zadarsku bolnicu sve veći.

U posljednja 24 sata testiran je 631 uzorak, pod aktivnim je nadzorom 2397 osoba, a od bolesti se oporavilo 360 osoba.

Među novooboljelima 92 ih je u Zadru, sedmero u Sukošanu, šestero u Zemuniku Donjem, po petero zaraženih potvrđeno je u Benkovcu, Bibinjama i Sv. Filipu i Jakovu, četvero u Kalima, po tri osobe u Obrovcu, Ninu, Novigradu, Starigradu i Škabrnji, po dvoje u Poličniku i Privlaci te po jedna osoba u Biogradu, Jasenicama, Kukljici, Posedarju, Ražancu i Stankovcima.

U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitalizirano je 78 bolesnika, od kojih je sedmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 26 pacijenata.

U Zagrebu 370 zaraza

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 370 osoba u zadnja 24 sata u Zagrebu u kojemu su trenutno 2243 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 49.064, što je 259 osoba više nego dan ranije, stoji u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljena su 1262 testiranja na covid-19, a 216 nalaza bilo je pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 215 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 668 osoba.

Od 215 obrađenih pozitivnih osoba 83 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 98 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba.

Obrada za 21 osobu je još u tijeku, a šest ih je doputovalo iz BiH, Njemačke, Italije, Srbije i Francuske. Jedna je osoba djelatnik/korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod dvije je osobe moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod tri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela djelatnika i jedan korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 11 učenika i sedam nastavnika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 221 učenika osnovnih i 192 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

U Karlovačkoj županiji 130 novooboljelih i petero umrlih

U Karlovačkoj županiji u zadnja je 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 130 osoba, umrlo je pet osoba, a 89 pacijenata je na bolničkom liječenju, od kojih je sedam na respiratoru, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla su dva pacijenta u dobi od 55 i 77 godina i tri pacijentice u dobi od 26, 68 i 86 godina, s tim da je najmlađa pacijentica imala pridružene bolesti.

Od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije umrlo je 376 covid pozitivnih osoba.

U zadnja 24 sata na bolničke COVID odjele primljeno je 17 novih pacijenata, u Karlovcu 11 i u Ogulinu šest.

Od 130 novih slučajeva zaraze iz Karlovca je 58 novooboljelih, iz Duge Rese 19, Slunja 16, Ozlja 13, Ogulina devet, Bariloviuća pet, a zaraza je potvrđena i kod osoba u Netretiću, Draganiću, Vojnić Rakovici i Generalskom Stolu.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 469 osoba, a policija je prijavila dva slučaja kršenja mjere  samoizolacije.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 31 novozaraženi, umrla jedna osoba

Krapinsko-zagorska županija bilježi 31 novu osobu zaraženu koronavirusom i jednu umrlu u zadnja 24 sata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novih zaraženih osoba, sedam, evidentirano je u Zaboku te šest u Krapini.

Od utorka se oporavilo 46 osoba, pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze u ovoj županiji 242, dok su u samoizolaciji 704 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana trenutno je 39 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je jedan na respiratoru.

U Brodsko-posavskoj županija 18 novooboljelih, u Požeško-slavonskoj 17

U posljednja 24 sata je 18 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno u Brodsko-posavskoj županiji, a 17 u Požeško-slavonskoj, izvijestili su u srijedu tamošnji županijski stožeri Civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji je 10 slučajeva potvrđeno antigenskim testom.

Od bolesti covid-19 u toj se županiji liječi 255 osoba, od kojih 50 u bolnici. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 597 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su 193 osobe pozitivne na koronavirus, a njih 18 je na bolničkom liječenju.

Mjerorom samoizolacije u toj je županiji obuhvaćena 641 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 314 novooboljelih, umrle tri osobe

Od ukupno 1074 obrađenih testova zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 314 osoba, a tri su umrle u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, umrla su dvojica muškaraca u dobi od 75 i 83 godine te žena stara 86 godina. Sve umrle osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne na covid infekciju.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (129),  Solina (26), Kaštela (23), Vrgorca (18), Supetra (13) i Sinja (11).

Od ukupnog broja novooboljelih 185 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U županiji se ukupno 2036 osoba nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 175 covid pozitivnih osoba, od kojih je 17 na respiratoru.

U Varaždinskoj županiji 73 nova slučaja zaraze, umrle tri osobe

U Varaždinskoj županiji umrle su tri osobe pozitivne na COVID-19, a potvrđena su 73 nova slučaja zaraze, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 280, dok je 14-dnevna incidencija 523.

U protekla 24 sata testiran je 621 uzorak, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 28 posto, a udio u svim testiranim uzorcima 12 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno je 97 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 62 smještene u Varaždinu, a 35 je u bolnici u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja je 10 osoba, od kojih je devet na respiratoru.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirana je 16.931 osoba pozitivna na COVID-19, a trenutno su aktivna 482 slučaja zaraze, priopćili su iz Stožera.

U Ličko-senjskoj županiji dvoje umrlih i 17 novozaraženih

Dvije osobe su umrle, a 17 novih zaraženo je koronavirusom u Ličko-senjskoj županiji u kojoj su u posljednja 24 sata testirane 94 osobe, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Na COVID odjelu bolnice u Gospiću liječe se 42 osobe, a umrla su dvojica Gospićana u dobi od 73 i 87 godina.

Od novooboljelih deset je iz Gospića, pet iz Otočca, a dvije osobe su iz Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih, a u samoizolaciji je trenutno 540 osoba.

S novooboljelima u županiji je trenutno 226 aktivnih slučajeva zaraze.

Od covida-19 je u Ličko-senjskoj županiji ukupno oboljelo 3840 osoba, umrlo ih je 120, a s 27 izliječenih iz današnjeg izvješća broj ukupno izliječenih je 3494.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija