Biznis i ekonomijaPreporučeno

Premium tržište odjeće i obuće imuno na inflaciju

Ralph Loren

Ralph Lauren Corp i Capri Holdings u čijem je portfelju Michael Kors javljaju o zaradi značajno boljoj od očekivanja analitičara dok pandemijom ograničeni imućnici taže žeđ za luksuznom odjećom, cipelicama i torbicama.

>>>Najbolji kvartal u 117-godišnjoj povijesti Rolls-Roycea

Rezultati sugeriraju da globalni inflatorni pritisci nemaju značajni utjecaj na dobrostojeća domaćinstva sa srednjim ili visokim prihodima koja sada nemilice troše prisilnu “covid ušteđevinu”.

“Potrošači s visokim primanjima kupuju na način drugačiji od ostali tijekom inflacije,” rekla je analitičarka Jane Hali & Associatesa, Jessica Ramirez, za Reuters. “Njihov je prioritet kupnja za društvena događanja koja se vraćaju iz lockdowna i to kompanije s luksuznom robom dobro pozicionira.”

>>>Nikad veća potražnja za luksuznim mlažnjacima

Prihodi Ralpha Laurena u prvom su se tromjesečju povećali za 8.3% na 1.49 milijardi dolara, dok je Capri izvijestio o rastu za 8.5%, na 1.36 milijardi dolara. Oba su rezultata moćnija od očekivanih.

>>>Vuitton i Rihanna ugasili luksuznu modnu liniju Fenty

Dobru prodaju bilježe i europski premium rivali poput LVMH-a ili Keringa u čijem je vlasništvu Gucci. Dio je novca stigao iz SAD-a kojima je stari kontinent zbog snažnog dolara i slabašnog eura ovog ljeta privlačniji nego uobičajeno.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima