PreporučenoTech

Prihodi TikToka od oglašavanja u 2022. veći od združenih prihoda Twittera i Snapchata | izvješće

TikTok/logo

Prihodi od oglašavanja na TikToku, aplikaciji za postavljanje i dijeljenje video sadržaja u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, izgledno će se u 2022. godini utrostručiti na više od 11 milijardi dolara, procjenjuje tvrtka za istraživanje tržišta Insider Intelligence.

>>>Vrijednost Reddita dosegla 10 milijardi dolara

TikTok koji omogućuje kreaciju, uljepšavanje i dijeljenje kratkih video majstorija i vragolija danas slovi kao jedna od najpopularnijih aplikacija svijeta s više od milijardu aktivnih korisnika dnevno.

“Korisnička baza TikToka u posljednjih je nekoliko godina eksplodirala i količina vremena koju korisnici provode na aplikaciji je izvanredna,” rekla je analitičarka Insider Intelligencea, Debra Aho Williamson.

>>>Twitter najavio udvostručenje prihoda na najmanje 7.5 milijardi dolara u 2023., dionica poskočila

Reuters navodi da Twitter u 2022. godini očekuje 5.58 milijardi dolara prihoda od oglašavanja, a Snapchat 4.86 milijardi.

>>>Državni ‘cut’: Trump želi da američka vlada uzme jako značajnu proviziju od TikTok deala

TikTok će više od polovice svojih prihoda, ili gotovo šest milijardi dolara, ove godine namaknuti u Sjedinjenim Američkim Državama iako su tamošnji regulatori zabrinuti zbog prijenosa korisničkih podataka u Kinu.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Prihodi TikToka od oglašavanja u 2022. veći od združenih prihoda Twittera i Snap… 13/04/2022 […]

Comments are closed.