PolitikaPreporučeno

Proboj koronavirusa, privremeno ukidanje posjeta u pulskoj Općoj bolnici

zabrana posjeta Opća bolnica Pula

S obzirom na opetovano registrirane covid slučajeve kod hospitaliziranih pacijenata koji nisu na covid odjelima, od ponedjeljka se privremeno ukidaju posjeti u pulskoj Općoj bolnici, izvijestilo je u petak poslijepodne Stožer te bolnice.

“Privremeno ukidanje posjeta jedna je od aktivnih protuepidemijskih mjera kojom se želi postići daljnja zaštita bolničkog sustava, i hospitaliziranih pacijenata i zdravstvenog osoblja. Njezinom pravovremenom aktivacijom smanjujemo daljnju eskalaciju rizika prijenosa infekcije”, navode iz te bolnice.

Neslužbeno se doznaje kako je tijekom dana na Odjelu neurologije registriran jedan slučaj pozitivan na koronavirus.

>>>‘Britanski soj’ potvrđen kod igrača Hajduka i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Pulska bolnica poziva sve ostale korisnike zdravstvenih usluga da se u bolnici obavezno pridržavaju svih protuepidemijskih mjera – nose zaštitne maske, održavaju fizičku distancu i higijenu ruku, a u slučaju pojave simptoma covida-19 mole ih da se prije dolaska u bolnicu konzultiraju s liječnikom obiteljske medicine.

>>>Plenković interpretirao pokazatelje, najavio otvaranje terasa, trening u zatvorenom | COVID-19

Inače, u pulskoj Općoj bolnici na Odjelu infektologije na liječenju su 24 osobe.

Comments (1)

  1. […] Pulska Opća bolnica je 26. veljače javila o ponovnom uvođenju zabrane posjeta uslijed “opetovane registracije covid slučajeva kod hospitaliziranih pacijenata koji nisu na covid odjelima.” Detalji su izostavljeni. […]

Comments are closed.