Tech

Procijepljeni i dvaput docijepljeni Fauci iskusio probojnu zarazu

Dr. Anthony Fauci američkog predsjednika Joe Bidena brifira o značajkama mRNK cjepiva; Foto: izlaže mRNK odgovor na pandemiju koronavirusa; Foto: Adam Schultz/White House

Dr. Anthony Fauci, 81-godišnji direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID) i glavni savjetnik za zdravstvo predsjednika Joea Bidena u srijedu je iskusio probojnu zarazu koronavirusom.

Fauci je procijepljen i dvaput docijepljen “boosterima”.

>>>Procijepljeni, docijepljeni, prokuženi i prezreni Trudeau iskusio drugu probojnu zarazu

NIAID je u izjavi za javnost naveo da je infekcija utvrđena brzim antigenskim testom.

Direktor se osjeća dobro i trpi blage simptome.

Fauci je kroz pandemiju pažljivo balansirao između obveza i procjenjivao rizike te često izostajao s događanja za koje bi odvagnuo da su opasni po njegovo zdravlje.

>>>Boostana novozelandska premijerka trpi osrednji slučaj COVID-19

“Svatko od nas, na sebi svojstven način, mora procijeniti koliko je rizika od zaraze spreman prihvatiti. Generalno, rizik je malen, ali ja sam donio osobnu procjenu. Imamo 81 godinu i ukoliko se zarazim imam mnogo veći rizik,” rekao je liječnik za CNN nakon odustajanja od večere u Bijeloj kuća priređene u travnju.

Unatoč procjepljivanju i docjepljivanju probojne zaraze posve su uobičajene među liderima Bidenove administracije. Recentno su ih iskusili savjetnica za unutarnju politiku Susan Rice, državni odvjetnik Merrick Garland, potpredsjednica Kamala Harris, ministrica trgovine Gina Raimondo i drugi.

>>>Božinović novi pozitivac u serijskim zarazama procijepljenih i docijepljenih | highlights

Iz Instituta su rekli da Fuaci u danima prije zaraze nije imao bliskih susreta s Bidenom i drugim dužnosnicima.

Pratite nas na Google vijestima

Comment here