PreporučenoTech

‘Project Scarlett’: Microsoft predstavio sljedeću generaciju Xboxa

Foto: Microsoft

Microsoft je u nedjelju na 2019 Electronic Entertainment Expou (E3) najavio sljedeću generaciju Xbox konzole s kodnim imenom “Project  Scarlett”.

“Škatulja” će prema prezentaciji biti četiri puta snažnija i brža od aktualnog vrha ponude, Xbox One S-a, imati više memorije, SSD tvrdi disk i GPU (grafički procesor) s dovoljno potencije za 8K i 120 FPS-a (sličica u sekundi).

>>>Visoko među oblacima: vrijednost Microsofta prvi put segnula iznad bilijun dolara

“Čuli smo vas, konzola treba biti optimizirana za jednu i samo jednu stvar: videoigru” rekao je u nedjelju Phil Spencer, izvršni direktor Microsofta za gaming i najavio da će “Scarlett” na tržište stići do kraja iduće godine.

“Čuli smo vas, konzola treba biti optimizirana za jednu i samo jednu stvar: videoigru”

Phil Spencer

“Tisuće igara iz četiri generacije konzola izgledati će najbolje i bit najigrivije na projektu Scarlett,” poručili su iz Microsofta.

Istini za volju, kompanija je s navedenim fokusom na gaming “otkrila” taktiku koja je Sonyju i PS4 omogućila trenutnu hardversku i tržišnu nadmoć u vječnoj borbi s konkurencijom. PS4 je ususret izlasku prezentiran s gotovo identičnim “pitchem” potpune predanosti gamingu. Usput, Sony je, prvi put u povijesti E3 festivala, ove godine izostao s događaja.

>>>Microsoft Solitaire uvršten u Hall of Fame videoigara

Microsoft kaže da će paralelno sa Scarlett lansirati videoigru “Halo Infinite” što je jedan od nekolicine naslova zbog kojih ljudi kupuju nove generacije konozola. Otkriveno je i da će za pogon služiti modificirani AMD procesor, dok će se novi Xbox kontroleri spajati Bluetoothom i imati snažnu punjivu bateriju s dovoljno juicea za “do 40 sati” igre.