PolitikaPreporučeno

Prosvjed protiv covid diktature u Bruxellesu | 5. prosinca | VIDEO

Policija je u nedjelju u političkom srcu Europske unije, Bruxellesu, posegnula za suzavcem i vodenim topovima kako bi razbila i rastjerala gnjevne gomile građana okupljenih na prosvjedu protiv uvjetovanja života i rada covid propusnicama i drugih manifestacija covid fašizma.

>>>‘Kad tiranija postane zakon, pobuna postaje dužnost’ | bodljikava žica ispred sjedišta Komisije

Prosvjed je započeo mirnim maršem gradskim ulicama kroz središte glavnog grada Belgije do kvarta u kojem se nalaze sjedišta europskih institucija, uključujući Parlament i Komisiju.

Po dolasku u EU četvrt grupa prosvjednika s kapuljačama započela je skandirati “liberte” (sloboda), za suzbijanje nereda opremljena policija našla se na udaru kamenja i pirotehnike pa odgovorila palicama i vodenim topovima.

Povod za prosvjed je sve snažnija diskriminacija i uvjetovanje života “covid statusom” i (ne)posredna prisila na cijepljenje.

“Ne mogu podnijeti niti jedan oblik diskriminacije a sad imamo covid propusnice koje su diskriminatorne, sankcije (za necijepljene). Sada nam stiže i obveza cijepljenja,” rekao je novinarima Reutersa jedan od prosvjednika, učitelj borilačkih vještina Alain Sienaort. “Sve je to diskriminacija, i zato se protiv nje moramo boriti. Mi ne želimo diktaturu.”

Pratite nas na Google vijestima