Biznis i ekonomija

Prva isplata dividende u povijesti Arena Hospitality grupe

Arena Hospitality javlja da je osigurala prvu isplatu dividende u povijesti grupe. Predsjednik uprave Reli Slonim izrazio je u petak 29. ožujka zadovoljstvo činjenicom da se dividenda isplaćuje već ove, a ne 2020. godine kako je bilo predviđeno internim dokumentima iz 2018.

“Uprava  je  prepoznala  uspješnost poslovanja Arena Hospitality grupe u 2017. i 2018. godini u kojima je ostvareno povećanje neto dobiti. Imajući u vidu naše dioničare i vodeći računa o uravnoteženom pristupu isplati dividende kako je to navedeno u politici dividendi, što omogućuje nastavak rasta i ulaganje u poslovanje Arena  Hospitality  grupe,  pritom  uzimajući  u  obzir  poslovne  rezultate,  buduće  investicijske planove,  cjelokupno  poslovno  okruženje  te  druge  relevantne  čimbenike, Uprava  i  Nadzorni odbor preporučuju Glavnoj skupštini dividendu u iznosu od 5,00 kuna po dionici. Veselimo se novim investicijama većim od pola milijarde kuna koje Arena Hospitality grupa ima u vidu a za koje  se  očekuje  da  će  nastaviti  poticati  rast  poslovanja  te  time    i  rast  vrijednosti  za  sve dioničare”.

Hina navodi da prijedlogu uprave i NO-a, predviđa isplaćivanje dividende 28. svibnja ove godine svim dioničarima koji će na dan 7. svibnja biti upisani kao imatelji dionica u registru Središnjega klirinškog depozitarnog društva.

Arena Hospitality Group razvija strategiju s ciljem da postane vodeći vlasnik i upravitelj hotelskih kapaciteta, prvenstveno u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj. Fokus je na izgradnji portfelja hotela i turističkih naselja na  upscale, upper upscale  i  lifestyle  tržištima u velikim gradovima koji su glavne točke dolaska u i odlaska iz neke zemlje te u odabranim odmorišnim destinacijama.

Grupacija trenutno nudi portfelj s 27 objekata u svojem vlasništvu, suvlasništvu, najmu i pod upravljanjem, koji obuhvaćaju više od 10.000 smještajnih jedinica u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj.

Vrijednosnica ARNT (Zagrebačka burza)