Politika

Prva žrtva koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji

Ilustracija: Alexey Hulsov

Od koronavirusne infekcije u Koprivničko-križevačka županiji u ponedjeljak rano ujutro umrla je 82-godišnja žena, koja nije bila korisnica koprivničkog doma za starije, jednog od žarišta epidemije i to je prva žrtva te bolesti u županiji.

>>>‘Dogodilo se ono čega smo se bojali’: koranavirus u Domu za starije u Koprivnici

“Bolesnica je imala 82 godine i bila je kod nas hospitalizirana nekoliko dana, a otprije je imala niz težih oboljenja”, rekao je ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić te dodao kako nije riječ o korisnici koprivničkog Doma.

Dvije su novooboljele osobe.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla izvijestila je da je trenutno u Podravini i Prigorju 49 pozitivnih osoba, među kojima 30 štićenika Doma za starije i nemoćne kao i šestero djelatnika te ustanove.

>>>Koronavirus u domovima za starije

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac dodao je kako je ovoga vikenda policija provjerila valjanost propusnica kod 6600 ljudi i utvrdila da njih 56 nije imalo valjane. U ovoj županiji je trenutno u samoizolaciji 461 osoba, a u kršenju je zatečena 61.