FunPreporučeno

Prve scene iz mange vrtloga i strave obećavaju jedinstveno i uznemirujuće vizualno iskustvo

Adult Swim/YouTube

Adult Swim je nakon podulje stanke osvježio informacije o ekranizaciji kultne mange vrtloga i strave “Uzumaki” (na japanskom vrtlog/doslovce: spirala) koja je trebala debitirati lani.

>>>Ljubav, smrt + roboti | najava druge sezone | preporuka

“Znamo da ste čekali na Uzumaki i imamo update, bit će još malo čekanja – ali će biti čudesno! Poslušajte samog redatelja, Hiroshija Nagahamu, o tome kako stvari stoje,” objavljeno je u pratnji videozapisa na YouTubu.

Nagahama se u zapisu duboko ispričava zbog kašnjenja, dok ističe kako je riječ o jedinstvenom i zahtjevnom animacijskom projektu prožetom “užasnim i grotesknim sadržajem.”

>>>Apple naručio treću, ponudio sneak-peak u drugu sezonu Central Parka | VIDEO

Njegove riječi potvrđuje razočaravajuće kratki ali impozantni uvid u nekolicinu scena s početka prve epizode koje na vremenskoj traci priloženog videa počinju u 1,30. Kako možete vidjeti, animacija je vjerna izvornoj manga umjetnosti i užasavajućem stripovskom stilu autora Uzumakija, Junjia Itoa.

O predlošku

“Uzumaki” se proslavio kao duboko uznemirujući manga užasa i strave za odrasle. Originalna priča prati živote srednjoškolke Kirie Goshime, njezina dečka Shuichija Saita i drugih stanovnika fiktivnog japanskog grada Kurōzu-cho (Crni vrtlog) koji je proklet natprirodnim fizičkim i psihičkim manifestacijama vrtloga i (Arhimedovih) spirala. Kletva na početku ima ograničeno djelovanje, u jezivom poigravanju povjetarca ili vodenih površina ali s vremenom jača. Prvi ozbiljniji poremećaj zahvaća Shuichijeva oca koji postaje opsjednut krivuljama, prvo kroz skupljanje predmeta sa spiralnim uzorcima, a potom izobličavanjem dijelova svoga tijela.

Adult Swim premijeru najavljuje za listopad 2022. godine.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Prve scene iz mange vrtloga i strave obećavaju jedinstveno i uznemirujuće vizualno isk… […]

Comments are closed.