Tech

Prvi pad prihoda u povijesti Meta Platforms, Facebooka

Meta Platforms Inc, u čijem je portfelju Facebook, u srijedu je izvijestio o prvom kvartalnom padu prihoda u povijesti.

Dionice kompanije na objavu su reagirale povlačenjem za 4.65%.

>>>Egzodus tinejdžera s Facebooka

Ukupni prihodi Mete u drugom su tromjesečju zaključenom 30. lipnja iznosili 28.8 milijardi dolara, u poredbi s 29.1 milijardom u istom razdoblju lani.

Rezultat je ugrubo u okviru očekivanja analitičara.

Meta je suočen s rastućom konkurencijom i poteškoćama u ciljanom oglašavanju uvjetovanima novim pravilima europskih regulatora i izmjenom politike privatnosti kolosa Applea.

“Na njih naveliko utječe sve,” od ekonomije, usporavanja globalnog tržišta oglašavanja i konkurenata TikToka i Applea, komentirala je analitičarka Kim Forrest iz Bokeh Capital Partners.

>>>Tržišna vrijednost Facebooka (Meta) kolabirala za povijesnih 200 milijardi $

“Meta ima problem jer kaska za TikTokom i ako Kardashians govore da im se ne sviđa Instagram … Meta bi tome uistinu trebala posvetiti pažnju.”

Glavni izvršni direktor, Mark Zuckerberg, u posljednjim mjesecima učestalo govori o izazovima i najavljuje osjetno smanjenje broja zaposlenih dok priprema neizvjesni proboj u virtualnu stvarnost koji bi mogao potrajati godinama.

>>>Zuckerberg ponukao radnike da odu, najavio teška vremena za Metu

Kvartalni rezultati njegove kompanije u kontrastu su s izvješćem Googlea (Alphabet Inc) čiji se biznis s oglašavanjem pokazao boljim od očekivanja.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima