FunPreporučeno

Prvi pogled u anime Star Wars antologiju ‘Visions’ | VIDEO

Star Wars/YouTube

LucasFilm je na Anime Expo Liteu ponudio prvi uvid u dolazeću antologiju “Star Wars: Visions” koja okuplja prvake japanskog anime stila.

>>>Prve scene iz mange vrtloga i strave obećavaju jedinstveno i uznemirujuće vizualno iskustvo

“Mi smo ovim stvarateljima uistinu željeli dati široku kreativnu slobodu za istraživanje Star Wars galaktike,” rekao je tijekom jedne od rasprava izvršni direktor LucasFilma, James Waugh. “Željeli smo da ovo za studije i stvaratelje bude autentično koliko je to moguće. Ideja je bila, ovo je njihova vizija, inspirirana svim elementima Star Wars Galaktike koja ih je nadahnula.”

Sudeći prema objavljenom “sneak peeku” kreatori su ponuđenu slobodu iskoristili za autentične i originalne izlete koji uključuju rock operu, droide u slamnatim šeširima, samuraje, chibi Bobu Fetta… i tradicionalnu anime ikonografiju koja postojano nalazi put do zapadne publike. Format je pritom više nego manje očito preuzet od Netflixa čiji je serijal kratkih animiranih uradaka “Love Death & Robots” koji se prostire kroz sijaset žanrova i tehnika brzo pronašao kultni status i brojne poklonike.

>>>Warner Bros. producira anime ‘Gospodar prstenova: Rat Rohirrima’

Disney i LucasFilm “Vizije” su prvi put najavili prošloga studenoga, opisujući produkciju kao “originalnu seriju kratkih animiranih filmova” koji “Star Wars galaktiku slave kroz leće najboljih japanskih anime stvaratelja.”

Na Expou su najavljene sljedeće epizode:  
  • The Duel by Kamikaze Douga (Batman Ninja)
  • Lop & Ocho by Geno Studio (Golden Kamuy)
  • Tatooine Rhapsody by Studio Colorido (A Whisker Away)
  • The Twins and The Elder by Trigger (Kill La Kill)
  • The Village Bride by Kinema Citrus (Tokyo Magnitude 8.0)
  • Akakiri and T0-B1 by Science Saru (Japan Sinks)
  • The Ninth Jedi by Production IG (Ghost in the Shell)

Premijera antologije najavljena je za 22. rujna na Disney+.

Pratite nas na Google vijestima

via Verge