PolitikaPreporučeno

Pula: masovna zaraza u domu za psihičke bolesnike

Dino Kozlevac; Foto: TV Nova News/YouTube

U Istarskoj županiji potvrđeno je 184 novozarazaženih koronavirusom, u pulskoj bolnici hospitalizirana je 51 osoba, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite, a načelnik Dino Kozlevac potvrdio da je u Domu za odrasle i psihički bolesne osobe u Puli zaražena gotovo polovica štićenika.

>>>Rekordnih 376 zaraza u Istri: COVID-19 | 21. siječnja

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 519 uzoraka briseva na covid-19, potvrđene su 184 novozaražene osobe s istarskog područja, a od jučer se oporavilo 120 osoba”, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici liječi se 57 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 51 pacijent, na Odjelu za psihijatriju jedan, a u respiracijskom centru pet pacijenata.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je da je u Domu za odrasle i psihički bolesne osobe Vila Maria u Puli zaražena gotovo polovica štićenika.

>>>Zauzdan proboj koronavirusa na Odjelu hematologije zadarske bolnice

Kako se doznaje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, zaraza se počela širiti prije desetak dana, jučer su u tom domu izvide obavili djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo te je potvrđeno da je od 195 korisnika zaraženo njih 94, a od 37 djelatnika Vile Marija pozitivno je njih petero.