Biznis i ekonomija

Puljak: ova vlada poduzetništvo smatra grijehom

Marijana Puljak; Foto: Hina multimedija/YouTube

“Ova Vlada poduzetništvo smatra grijehom, a takvu atmosferu širi i u javnosti. Poduzetnici se osjećaju kao građani drugog reda, a sve što traže su ravnopravnost i jasna i pravedna pravila. Svaki radnik u ministarstvu, fakultetu, bolnici, IT-evac ili raznosač pizza imaju više radnog iskustva od predsjednika naše Vlade koji se cijeli svoj radni vijek isključivo penjao po stranačkoj hijerarhiji, isključivo radio unutar HDZ-ove interesne mreže, a danas omalovažava male i srednje poduzetnike, koji se bore, među ostalim, i za ukidanje HGK nameta. Želimo izraziti svoju podršku sutrašnjem prosvjedu poduzetnika,” rekla je u utorak supredsjednica Centra i saborska zastupnica Marijana Puljak uz poziv građanima da pomognu u stvaranju pritiska na institucije, kako bi ugostiteljima bilo omogućeno isto što i trgovačkim centrima, kioscima, pekarima i benzinskim postajama.

>>>3. veljače veliki prosvjed poduzetnika u Zagrebu | UGP

Puljak je kao pokazatelj da Vlada djeluje “isključivo na pritisak” navela neslužbenu informaciju prema kojoj će ugostiteljima uskoro biti dopušten rad na otvorenom, odnosno otvaranja terasa.

“Nestala je sva pravna sigurnost”

Supredsjednica Centra i saborska zastupnica Dalija Orešković istovremeno je komentirala zabranu rada teretana kojoj se u ponedjeljak kroz neposluh suprotstavio zagrebački poduzetnik Andrija Klarić.

>>>UGP i Centar s gorčinom komentiraju otvaranje trgovine s državnim sponzorstvom | CroTaste

“Da nam je prije godinu dana netko rekao da će vlasnici teretana biti tretirani kao kriminalci, dok se istovremeno održavaju ilegalni tulumi, i to čak i u toplicama, ne bismo vjerovali. Sva pravna sigurnost u ovoj državi je nestala jer se ovom krizom i državom upravlja bez ikakvih znanstvenog uporišta prilikom donošenja odluka o epidemiološkim mjerama.  Pozivamo građana da traže od Vlade da se uvedu ravnopravna pravila, koja vrijede za sve, po istim principima,” rekla je Orešković.

>>>Plenković: mi smo sjajni; Centar: vi ste nesposobni!

Saborske zastupnice su podržale i uvođenje kompenzacijskih mjera za sve one kojima je Vlada zabranila rad, i to u iznosu od 50 posto prošlogodišnjeg prometa, kao i smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i drugim djelatnostima kojima je bio zabranjen rad. “Sredstva se mogu naći ukidanjem županija, velikog broja općina, politički izmišljenih funkcija i uštedama u dotacijama velikim državnim gubitašima,” rekle su čelnice Centra.

Grabancijaš/Centar

Comments (1)

  1. […] Puljak: ova vlada poduzetništvo smatra grijehom 02/02/2021 […]

Comments are closed.